Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Lakóutca-program: A Szitásdomb utcát is felújítják

Borkai Zsolt polgármester a helyszínen elmondta, a rendkívül rossz állapotban lévő utcát ugyan több ízben is bekátyúzták, a hatékony megoldás az új aszfaltburkolat lesz. Mint ismeretes, az idén induló Lakóutca-programra a városvezetés a költségvetésből 259 millió forintot fordít az első évben, ami a pályázatokkal kiegészülve összesen 290 milliós beruházást jelent.

A korábban már ismertetett program további eleme a Szitásdomb utca felújítása, amely az átmenő forgalom miatt is fontos útszakasz.

Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester kifejtette, az útnak nincs megfelelő alapja, ezért a kátyúzás nagyon rövid ideig nyújt megoldást. Hozzátette, az út olyan alapot kap, amely lehetővé teszi, hogy a későbbiekben akár a buszközlekedést is ki lehessen ide hozni.

A felújítás során a tuzoltó gyakorlótértől a Sárás utcáig újul meg a burkolat, a további szakaszon pedig – várhatóan – őszig – fekvőrendőröket helyeznek ki a sebesség csillapítására. Az alpolgármester hozzáfuzte, az Írisz utca is megújul, várhatóan őszre kapja meg az új burkolatot.

Kapcsolódó cikk: Lakóutca-program: Számos utca megújul Győrben