Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Letette az esküt dr. Dézsi Csaba András

Dr. Dézsi Csaba András, Győr frissen megválasztott polgármestere pénteken tett esküt a közgyűlés előtt, és megválasztották az alpolgármestereket is. Jelentős környezetvédelmi döntések mellett arról is határoztak, hogy a város hárommillió forintos segélyt küld testvérvárosának, a kínai Wuhannak…

 

A győri időközi polgármester-választást Dr. Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a szavazatok 56,14 százalékával. A választás eredményéről dr. Gál Miklós a Helyi Választási Bizottság elnöke számolt be a közgyűlés előtt. Ezt követően, a 2020. január 31-i közgyűlésen átvette megbízólevelét és le is tette esküjét Dr. Dézsi Csaba András. A polgármester köszöntetett mondott a győrieknek, és hangsúlyozta, hogy ő nem csak minden győri polgármestere, de munkatársa is kíván lenni a város fejlődése érdekében.

 

Dr. Fekete Dávid lemondott az alpolgármesteri megbízatásáról, aki a jövőben, mint az egyetem fejlesztéséért és ifjúságpolitikáért felelős tanácsnok folytatja a munkát. Dr. Dézsi Csaba András polgármester a feladat nagyságával kapcsolatban utalt arra, hogy az intézmény további fejlesztése keretében az elkövetkező években kiemelt cél az orvosi egyetem megvalósítása Győrben.

 

A pénteki közgyűlésen a képviselők közül alpolgármesterré választották Szeles Szabolcsot, míg nem képviselő tagként szintén alpolgármester lett Dr. Pergel Elza. Radnóti Ákossal együtt így három alpolgármestere van a városnak. A bizottsági összetételben is több változás történt, a legjelentősebb, hogy létrejött a Környezetvédelmi Bizottság. Hajtó Pétert társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnokká választották. (a személyi döntésekről szóló teljes előterjesztés itt.)

 

A közgyűlésen több a környezetvédelemmel összefüggő döntést is hoztak, köztük a Marcalvárosi Kiserdő fásítással történő fejlesztéséről (előterjesztés) és a Püspökerdő védelméről (előterjesztés), amelynek érdekében a terület helyi jelentőségű természetvédelmi területté nyilvánítását kezdeményezi a város.

 

Győr több mint negyed évszázada testvérvárosi kapcsolatban áll Wuhannal. A híradásokban is látható, hogy a kínai koronavírus központi területeként szigorú intézkedéseket vezettek be a városban. A közgyűlés pénteki döntése értelmében a győri önkormányzat hárommillió forintos segítséget nyújt testvérvárosának (előterjesztés).

 

A közgyűlés valamennyi napirendi pontja és előterjesztései itt olvashatók.