Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Locsolás a közutakon

A kánikulai hőségre való tekintettel a Győr-Szol Zrt. hétfőn megkezdte a közutak burkolatának locsolását. Két jármű végzi a munkát, egy nagyobb tehergépkocsi a szélesebb utcákat, főutakat, tömegközlekedési útvonalakat, lakótelepek útjait, míg egy kisebb eszköz a szűkebb belvárosi részeket és a lakóutcákat locsolja. A gépek ezekben a napokban délelőtt 10 és este 6 óra között folyamatosan járják az utakat, locsolással próbálják enyhíteni a forróságot.

A városi szökőkutak működtetésének célja, hogy a víz, mint környezeti elem elsősorban látványelemként jelenjen meg a közterületen, frissességet, üdeséget biztosítva ezzel embertársainknak. Ezért a Győr-Szol Zrt., mint a közterületi szökőkutak üzemeltetője felhívja a figyelmet, hogy a szökőkutak és vizes alkotások medencéiben tilos a fürdés. A tilalom vonatkozik a Széchenyi téren lévő szökőkútra is, ahol a Közterület Felügyelet és Mezei Őrszolgálat munkatársai ellenőrizni fogják a tilalom betartását. Ugyancsak fontos tudni, hogy a szökőkutak vize vegyszerrel kezelt, ezért azok vize nem iható.