Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Magánösztöndíjak a legjobbaknak

A Wáberer’s Holding, Wáberer György az Universitas-Győr Alapítvány közremuködésével és menedzselésében a közelmúltban már tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Széchenyi István Egyetem gazdálkodási, közlekedésmérnöki vagy muszaki menedzser szakán tanuló, nemzetközi szállítmányozói, szállítási-csomagolási, logisztikai, jármu muszaki kereskedelmi vagy közlekedési szakirányos képzésben részesülő hallgatói számára szóló ösztöndíjpályázatát.

A kiírás szerint a jó tanulmányi eredmény, a használható nyelvtudás és a tudományos diákköri tevékenység együttesen kellett a 10 hallgatónak adományozandó, öt hónapra szóló, havonta nettó 25 ezer Ft-ot jelentő ösztöndíj elnyeréséhez. Az ösztöndíj névadója, Wáberer György, a szállítmányozó cég elnök-vezérigazgatója, aki egykor Győrben, a Széchenyi István Egyetem jogelőd intézményében, a Közlekedési és Távközlési Muszaki Főiskolán szerezte első diplomáját.

Egykori alma matere, a Széchenyi István Egyetem mai hallgatóinak több éve adományoz ösztöndíjakat, s anyagilag is támogatja a szállítmányozói, logisztikai képzést. Támogató tevékenységét a Széchenyi István Egyetem az elmúlt év őszén tartott XIII. Akadémiai Napon a „Pro Universitate” díj adományozásával ismerte el.

Az ösztöndíj alapítója, Wáberer György a Pro-Universitas díj átvételekor hangsúlyozta „Humánerőforrás stratégiák része, hogy azokat az intézményeket támogatjuk, ahol kiemelkedő a képzés, a kutatás, és ahonnan jövendő munkatársaink kikerülhetnek.” 

Ebben a félévben kiemelkedően sok, 45 hallgató adott be pályázatot. A bíráló bizottság kiválasztotta azt a 10 hallgatót akik a következő öt hónapban átvehetik a havi 25 000 Ft-os ösztöndíjat. Az ösztöndíj adományozását tanúsító oklevelet 2007. február 26-án, hétfőn 13 órakor az egyetem B-309-es  termében tartandó ünnepségen a cég és az egyetem vezetői adják át.

A Wáberer’s Holding ösztöndíjasa lett a közlekedésmérnöki szakosok közül a lovászi Péter Szilvia, a siófoki Bálint András, a feldebrői Botos Éva, a mezőfalvi Posch Evelin. A gazdálkodási szakon, logisztika szakirányon tanulók közül sikeresen pályázott a  szapári Rehus Angéla, a kapuvári Kelemen Krisztina, a bakonycsernyei Gyuris Edit, a veszprémi Kovács Katalin Viktória és a nagykanizsai Fazekas Gábor. Az Osliból a győri egyetemre jött Marics Katalin a muszaki menedzser szak közlekedési szakirányán tanul. – közölte Winkler Csaba, az egyetem sajtótitkára.