Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Már csak két hét és lejár az Ebösszeírás határideje!

Még két hét van hátra a Győrben az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény előírása alapján az április 10. és június 15. között folyó ebösszeírás idejéből.

Az összeírás a 2013 évivel azonos módon történik, azaz az ebtulajdonosok adatszolgáltatási kötelezettségüknek a GYŐR+ korábbi számához mellékelt, vagy az onkormanyzat.gyor.hu oldal „Ebösszeírás” bannere alól letöltött adatlap kitöltésével és visszaküldésével tudnak eleget tenni.

 

A mostani ebbösszeírással kapcsolatban újdonság, hogy a bejelentés elektronikus űrlap segítségével is megtehető. Az új lehetőséggel eddig kevesen éltek, százból körülbelül négyen teszik meg ezen a módon bejelentésüket. Az adatszolgáltatás módjának bővülése ellenére időarányosan lényegesen kevesebben jelentették be eddig ebeiket az előző összeíráshoz viszonyítva. Márpedig a gondos gazda nem csak kedvence életkörülményeire, hanem a tartásával kapcsolatos adminisztrációra is odafigyel. Azért sem érdemes erről elfeledkezni, mert - ahogy az autók esetében sem helyettesíti a műszaki vizsgát a garancia megtartásához szükséges éves kötelező szerviz, ugyanúgy - nem pótolja a veszettség elleni oltással kapcsolatos regisztráció az ebbejelentéssel kapcsolatos adatszolgáltatást. A két mulasztás abban is hasonlít egymásra, hogy mindegyiknek lehet jogkövetkezménye, ha az egy ellenőrzés során kiderül. A négylábúak esetében ez minimum 30.000 Ft állatvédelmi bírságot jelent.

 

Az adatszolgáltatással kapcsolatos részletes tájékoztató a GYŐR+ korábbi számához mellékelt ebösszeírási adatlap hátoldalán, vagy az onkormanyzat.gyor.hu „Ebösszeírás” banner alatt érhető el. Szükség esetén kitöltetlen adatlap a Polgármesteri Hivatal Honvéd liget 1. szám alatti épületének portáján, a Hivatal Lakossági Ügyfélszolgálati Irodáin illetve az eboltásban együttműködő állatorvosoknál is beszerezhető.