image
image
image
image
image
image
image
image

Már pályázhatnak a civilek és az egyházak

A győri önkormányzat pályázatot hirdetett a városban működő civil szervezetek, illetve az egyházak támogatására. Hasznos információk a részvételhez…

 

Az egyházak támogatására szolgáló pályázati” keret 12 millió forint, amelyből a győri székhelyű vagy Győr közigazgatási területén működő egyházi szervezetek a közösség érdekében végzett, közcélú tevékenységét, valamint működési feltételeit támogatják. Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester kifejtette, nagyon népszerű lehetőségről van szó, amelyet az érintett egyházi szervezetek évről-évre ki is használnak. Hangsúlyozta, az idén annyi a változás, hogy kizárólag postai úton adható be a pályázati anyag. Fontos még, hogy az érvénytelenség elkerülése végett a beadás előtt egyeztessenek a városházán a pályázatot gondozó ügyintézővel, mert utólag már nincs lehetőség a hibák javítására. Az egyházi szervezetek a támogatást többek között beruházásokra, felújításra, karbantartásra, működéshez szükséges eszköz vásárlására, fejlesztésére, programok, rendezvények költségeire igényelhetik.

 

A civil pályázat esetében Radnóti Ákos alpolgármester kifejtette, szintén nagyon népszerű lehetőségről van szó, tavaly kétszáz pályázat érkezett a felhívásra. A 25 millió forintos keret felhasználásának célja, hogy elősegítse a Győrben működő civil szervezeteknek a közösség érdekében végzett közcélú tevékenységét, és támogassa működési feltételeiket. A pályázók a szervezet tevékenységi köréhez kapcsolódó programok költsége mellett többek között eszköz vásárlására, fejlesztésére vagy, beruházásokra, de akár kiadvány költségeire is igénybe vehetik a lehetőséget. Az alpolgármester kiemelte, az önkormányzattal együttműködik a Civil Információs centrum, a civil szervezetek elsősorban itt tudnak segítséget kérni a pályázati anyag helyes kitöltéséhez. Mint elhangzott, a döntés a június 30-i közgyűlésen születik meg, s az elszámolás december 31-i határidejére is felhívták a figyelmet, mert annak elmulasztása automatikus két éves kizárást jelent a pályázati rendszerből.

 

A pályázatok benyújtási határideje: postai úton legkésőbb 2017. május 5-ig (postai feladás végső dátuma) a következő címre – Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Jogi és Önkormányzati Osztály (9021 Győr, Városház tér 1.). Információ a városháza Jogi és Önkormányzati Osztályán kérhető a 96/500-199-es számon, illetve a szabo.gabriella@gyor-ph.hu email címen. A civil pályázatok esetében a Civil Információs Centrum (Sipos Szilvia 06/96/512-539, sipos@kva.hu) cic.kva.hu nyújt segítséget.

 

A márciusi közgyűlés a Győrben működő, korábban az önkormányzat, jelenleg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz, a Győri Műszaki Szakképzési Centrumhoz és a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrumhoz tartozó köznevelési intézmények szakmai programjainak támogatására is kiírta pályázatát. Mindhárom pályázat esetében a kiírások és a benyújtandó adatlapok az onkormanyzat.gyor.hu pályázatok-felhívások menüpontjából tölthetők le.