Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Még másfél hónapig ajánlhatja háziorvosát!

Tavaly decemberben hetedszer indult el az OTH/ÁNTSZ égisze alatt „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat, amelyben keresik a tavalyi év legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát határon innen és határon túl.

 

Eddig több mint félszáz jelölés érkezett a pályázat ajánló oldalára. Az elmúlt években hat esztendő alatt több mint 1200 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben közülük százhúszan kapták meg „Az év praxisa a Kárpát medencében „kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkárságának épületében.

 

Ahogyan a kiírásban is olvasható: „Az év praxisa a Kárpát medencében„ díjat 10-10 háziorvos nyerheti el- munkatársaival, a nővérekkel együtt- határon innen, és határon túl. Idén is csakúgy, mint tavaly a hazai családorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé. Elsősorban a páciensek, de az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok, plébániák, iskolák, idős otthonok javaslatait is várják, a határon innen és a határon túl!”

 

Az oldalon böngészhetünk a pályázat indulása óta beérkezett történetek között. Szép és megható személyes hangvételű írások találhatók itt helytállásról, gyógyításról és gyógyulásról, lelkiismeretről, hivatásról. A portálon található háziorvosok számára természetes, hogy meglátogatják betegeiket a kórházban, hogy konzultálnak az őket kezelő szakorvosokkal, hogy derűvel, szeretettel töltik meg az idős nagymamák, nagypapák hétköznapjait, hogy segítségükkel a cukorbeteg elkerüli az amputációt, és az is, hogy egyikük  észreveszi fiatal páciense emlőrákját, amin a kórházi szakorvos diagnózis nélkül átsiklott.

 

Részlet egy infarktusos beteg újraélesztésének történetéből:

„ A férjem még rám várt rám a rendelőben, rosszul lett, kapott egy szívinfarktust, és amikor oda mentem hozzá akkor a kezemben "halt meg"!! A váróban rögtön megkezdték az újraélesztést a Nővérkével közösen! Szerencse volt a szerencsétlenségben hogy a rendelő pénteken kapott az önkormányzattól egy defibrillátort, amit elsőként a férjemen alkalmaztak kedden, sikeresen!
A doktor úr és Gyöngyi nővérke szakszerű gyors munkájának köszönhetem hogy visszakaptam a férjemet! Mire a mentők megérkeztek, ami pár perc volt, addigra a férjemet sikeresen újraélesztették, és magához tért! Csodálkozva ült a váróterem kövén, és megkérdezte hogy mi történt vele? Annyira profin történt az újraélesztés, hogy a férjem be sem akart menni a kórházba, mondván hogy már nem beteg.”

 

A pályázat hivatalos weboldala a www.evpraxisa.hu címen érhető el.

 

A jelöléseket, a gyógyulások történetét az ajánló oldalon lehet beküldeni 2017. május 10-ig!

 

„Az év praxisa a Kárpát medencében „ pályázat fővédnöke Semjén Zsolt Miniszterelnök-helyettes. Védnökei: Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, Mikola István külügyi államtitkár, valamint Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.