Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megalakult a Környezetvédelmi Bizottság

Megalakult a győri önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága. A tagok a zöldebb, még környezettudatosabb városért dolgoznának, és fontosnak tartják a szemléletformálást is…

 

„Dr. Dézsi Csaba András polgármester javaslatára a januári közgyűlésen hívtuk életre az új bizottságot, amely a várost érintő környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozik majd.” - mondta az alakuló ülés előtt Radnóti Ákos a környezetvédelemért is felelős alpolgármester. Emlékeztetett arra is, hogy az említett közgyűlésen az önkormányzat már több olyan döntést is hozott, amely még zöldebbé teszi a várost. Ezek között említette a Marcalvárosi Kiserdő fásítással történő fejlesztését, vagy a Püspökerdő helyi jelentőségű természetvédelmi területté nyilvánításának kezdeményezését. Hozzáfűzte, a város évek óta jelentős fásítási programot hajt végre, amely Dr. Dézsi Csaba András kezdeményezésére azzal is bővül, hogy a jövőben minden győri újszülött családja kaphat egy fát.

 

 

Az újonnan megalakult Környezetvédelmi Bizottság elnöke dr. Szálasy László, alelnöke dr. Sik Sándor, képviselő tagja Bárány István, míg nem képviselő tagjai Fekete Mária és Markó-Valentyik Anna. A bizottság elnöke a Győrplusznak úgy fogalmazott, fontos feladatot kaptak, és a bizottság életre hívása is mutatja, hogy a város vezetése kiemelt figyelmet kíván szentelni a környezetvédelemnek. Mint mondta, környezetünk, levegőnk, vizeink állapota nagy hatással van egészségünkre, a város élhetőségére is.

 

Markó-Valentyik Anna, a Vaskakas Bábszínház művésze, zöld aktivista nagy reményekkel tekint a bizottsági munka elé. „A környezetvédelem mindannyiunk közös ügye, ezért fontos szerepe lesz a jó kommunikációnak és nagy hangsúlyt kell fektetnünk a lakossági szemléletformálásra is.” – mondta. Hozzátette, Győrben eddig is voltak jó kezdeményezések, amelyek közül példaként a GyőrBike rendszert és a fásítási programot említette. Hozzáfűzte, ilyen jó gyakorlatok kellenek, és egy tudatos szemléletformálás, hogy minél többen gondolkodjanak környezettudatosan és válasszák a környezetkímélő lehetőségeket.