Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Meghosszabbították a Szauter úti zajvédő falat

A Szauter út 2006-ban átadott, Tihanyi Árpád út és Fehérvári út közötti szakasza mellett az út mindkét oldalán létesült zajvédő fal, amelyek mind az Erfurti úti, mind az Ifjúság körúti házakat védik az út forgalmi zajától. A zajvédő fal Ifjúság körút felőli részén azonban a csomóponti szakaszokon nem épült ki teljesen, így a zaj árnyékolása nem volt teljes körű.

 

Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, a lakosság már korábban megkereste, hogy lehetőség szerint folytatódjon a zajvédő fal meghosszabbítása, ezért fordult az Útkezelő Szervezethez, kérve, hogy a fal építése történjen meg a hiányzó szakaszokon. A zaj terelése nem csak a lakóépületek miatt volt szükséges, de figyelembe vették azt is, hogy a szomszédban új játszótér épül.

 

Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet intézményvezetője elmondta, hogy a meglévő, fafonatos zajvédő fal bővítése mellett született döntés, de előre gyártott, a legkorszerűbb és kiváló zajszűrő Leier elemekből összeállítva, bízva abban, hogy ezáltal a zajszint még tovább csökken.

 

Az elmúlt hetekben elkészült a két szakasz, amelyek a meglévő rendszerhez csatlakoznak. A 94 méter hosszú szakasz a Penny Market parkoló csomópontjánál épült, a másik szakasz 40 méter hosszon a Szauter útnak a Szőnyi Márton úti gyalogos átvezetésénél létesült. A beruházás az Útkezelő Szervezet kivitelezésében valósult meg.