Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megnyílt a győri borfesztivál!

A csütörtök esti megnyitóval megkezdődött a nyár utolsó nagy győri eseménye, amely a jó borokról, ízes beszélgetésekről, és kiváló zenékről szól majd…

 

A borlovagrendek felvonulásával hivatalosan is megkezdődött a hetedik Győri Bornapok – Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál. A látványos menet a Széchenyi térre érkezett, ahol Borkai Zsolt polgármester megnyitó szavaival kezdetét vette a jó hazai borok seregszemléje. A polgármester úgy fogalmazott: „Elérkeztünk a fesztiválok fénypontjához”. A győri bornapok ma már az ország egyik legnépszerűbb borfesztiválja, amelynek  csúcspontja idén is a nyárzáró koncert lehet. Borkai Zsolt mindenkinek jó szórakozást kívánt az elkövetkező napokra.

 

Megnyitottak a faházak, melyekben a hazai borvidékek legjobb borászatai kínálják nedűiket, a Pannonhalmi Borvidék pedig kiemelt szerepet kap a fesztiválon. A hagyományokhoz híven ezúttal is megválasztják Győr város borát, de a Fesztivál bora cím is gazdára talál majd.

 

A megnyitó után a zenei programok sora is elkezdődött, a szervezők a borokhoz leginkább illő zenéket válogattak, elég csak a Cimbaliband, a Borra-való együttes, vagy az Emilio Band fellépését említeni. A legnagyobb durranásnak természetesen a szombati nyárzáró koncert ígérkezik, amikor Tom Jones lép fel a Városháza előtti színpadon. Persze a legkisebbek sem maradnak zene nélkül, vasárnap délelőtt például a Kiskalász zenekar játszik majd.

 

A borfogyasztók az idén is fesztiválkártyával fizethetnek, erről és a programokról részletesen itt olvashatnak!