Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megnyílt a VIII. Győri Borfesztivál

A Győri Bornapok – Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál augusztus utolsó hétvégéjére kínál kitűnő kulturális programokat és az ország legjobb borait.

 

A csütörtök délutáni, Dunakapu téri megnyitót a borlovagrendek felvonulása vezette fel. Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott, a nyári programsorozat méltó zárásához érkeztünk, hiszen a győri bornapok ma már az ország egyik legnépszerűbb boros seregszemléje. Az idei év újdonsága, hogy a megszokott Széchenyi tér mellett a megújult Dunakapu tér is csatlakozott a helyszínek sorába. Borkai Zsolt jó szórakozást kívánt mindenkinek az elkövetkező napokra, és természetesen a szombat esti nyárzáró koncertre is.

 

2015 augusztus 27-30. között immár nyolcadik alkalommal rendezi meg városunk a Győri Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivált, amelyen hatvan pincészet kínálja majd a legfinomabb borait a Széchenyi és a Dunakapu téren. Nem csak a borászatok, de a zenei programok is két helyszínen lesznek megtalálhatók. A Dunakapu téren és a Széchenyi téren nem egy időben rendezik a koncerteket, de mindkét helyszínen figyelemmel követhető a másik téren zajló produkció kivetítők segítségével. A fellépők sorában olyan előadók szerepelnek, mint a Grappa zenekar, a Kilele Swing Cats, a Magyar Rhapsody Project, a Peet Project, vagy a Vivat Bacchus Énekegyüttes. Természetesen az idén is megválasztják a város borát és a Borászok Éjszakája sem maradhat el.

 

A nyárzáró koncert idei fellépője augusztus 29-én 21:00 órától a Dunakapu téren (esőnap vasárnap 20:00) a Saragossa Band lesz, akik olyan világslágereket adnak elő, mint a Zabadak, az Agadou, a Sun of Jamaica, a Big Bamboo vagy a Rastaman, és akik igazi karibi hangulatot varázsolnak majd városunkba.

 

A bornapok részletes programja innen elérhető.