Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megnyílt az Adventi Fesztivál

Látványos jégrevüvel és az ünnepi fények felkapcsolásával indult a 2015-ös Győri Advent…

 

Az elmúlt évekhez képest rendhagyó megnyitó ünnepségen vehettek részt a győriek, hiszen a helyszín az újonnan bekapcsolódó Dunakapu tér, és az ott felállított jégpálya volt.

 

Az egy hónapig tartó programsorozatot Fekete Dávid alpolgármester nyitotta meg, aki úgy fogalmazott, „az év legszebb időszaka kezdődik, a keresztény világ Jézus Krisztus születésére készül. Az önkormányzat pedig hosszú ideje arra törekszik, hogy minél meghittebbé, csodálatosabbá varázsolja a várakozást”. Jánosa Attila evangélikus lelkész, Marics István katolikus városplébános és Lentulai Attila református esperes Advent lényegéről, a karácsonyra való lelki felkészülés fontosságáról beszéltek.

 

A megnyitó egyben egy ősbemutató is volt, hiszen a Győri Nemak ETO HC csupa győri fiatalból álló táncos csapata első ízben adta elő a Regél az erdő című jégrevüt. A látványos produkciót, még több ízben láthatják a kilátogatók. Az ünnepség végén felgyúltak a fények, és kezdetét vette az Adventi Fesztivál..

 

A megnyitóról képeket itt nézegethet.

 

Az adventi programok itt elérhetők.