Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megnyílt az adventi jótékonysági faház

A hagyományoknak megfelelően, az idén is várja a jótékony győrieket a város faháza…

 

A jótékonysági faházat a történelmi egyházak képviselőinek jelenlétében Takács Tímea az önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottságának elnöke nyitotta meg. Mint mondta, ez már a kilencedik alkalom, amikor Advent idejére kinyit a faház, és a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a győriek szeretnek adni.

 

Az ünnepek előtt kiemelten fontos, hogy gondoljunk a rászorulókra, és – amennyire lehetőségeink engedik – járuljunk hozzá, hogy nekik is szép karácsonyuk lehessen. A faház egyébként december 22-ig várja az adakozókat, ahol a látogatók folyamatosan frissülő, a győri intézmények által készített kézműves termékekkel találkozhatnak.

 

Takács Tímea a megnyitó alkalmából a város felajánlását, százezer forintos adományt adott át a Hajléktalanokat Segítő Szolgálatnak. Sütő Csaba, a szolgálat vezetője köszönetet mondott az adományért, és minden támogatásért, amivel az önkormányzat segíti a hajléktalanellátást.

 

A faháznál az Advent ideje alatt a különböző győri intézmények, a polgármesteri hivatal tisztségviselői és önkormányzati képviselői is jelen lesznek, a faház beosztása itt olvasható: