Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megnyílt az Esélyek Háza

A megnyitón fenntartóként dr. Rácz Sándor a Győr-Moson-Sopron Megyei Társadalmi Egyesülések Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Kara Ákos, a megyei közgyulés alelnöke elmondta, fontos mérföldkő ez a város és a megye életében. Hangsúlyozta, minden ember egyenlő elbánásra jogosult, fontos, hogy mindenki egyformán részt tudjon venni a közéletben. A háztól azt várja, hogy erősödjön az emberekben az egymás iránti felelősségérzet.

Szabó Erik, a győri egészségügyi, szociális és lakásügyi bizottság alelnöke kifejtette, az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat kiépítése 2004-ben kezdődött, amelynek célja, hogy segítse a hátrányos helyzetu csoportok társadalmi befogadását. Az önkormányzat helyet biztosított az Esélyek Házának, és megkötötte az ellátási szerződést. Bízik benne, hogy az iroda egyben olyan szellemi muhely is lesz, ahol mindenki társakra lel problémáik megoldásában. Hangsúlyozta, 2007 az esélyek európai éve, és a ház muködése nagyban hozzájárulhat a diszkrimináció felszámolásában.

Rauch Edit szakállamtitkár kitért arra, hogy a győri irodával együtt már 18 Esélyek Háza muködik az országban. Hozzátette, ez a közösségépítés tere lehet, ahová majd olyanok is betérnek, akik nem szívesen fordulnának problémájukkal hatóságokhoz, hivatalokhoz. Nekik fontos segítség az információnyújtás. Megnyitóbeszéde után jelképesen átadta a ház kulcsát, ezzel hivatalosan is megnyitotta az irodát. Végezetül Sáhóné Lajkó Zsuzsanna irodavezető köszönte meg a városi és a megyei önkormányzatnak, a minisztériumnak, a civil szervezeteknek és a támogatóknak a segítséget.

Az Esélyek Háza kiemelt feladatnak tekinti a nők esélyegyenlőségét megteremtő intézkedések kezdeményezését – különös tekintettel a kisgyermekeket nevelő nők munkavállalási esélyeire, a részmunkaidős foglalkoztatási lehetőségekre. Fontos feladata a romák társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának elősegítése, az idősek szociális, mentálhigiénés problémáira való megoldáskeresés, a fogyatékkal élő személyek társadalmi beilleszkedésének megkönnyítése, a hátrányos helyzetu gyerekek esélyeinek növelése, valamint a társadalmi szervezetekkel való kapcsolattartás, együttmuködés.

Az Esélyek Háza címe: 9021 Győr, Apáca u. 18. Tel: 528-291, 528-292, Fax: 528-291. E-mail: info@eselyekhaza-gyor.hu