Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megnyitottuk az Arénát!

Látványos megnyitó keretében nyitotta meg kapuit az Audi Aréna Győr, ahol már az idén számos koncertet, nemzetközi mérkőzést, sőt kézilabda EB-t is rendeznek.

 

A program a Győri Balett előadásával kezdődött, a zenét a Győri Filharmonikus Zenekar szolgáltatta. Ezután egy látványos lézer show következett, az A-Force1 közreműködésével. A színpadon köszöntötték a város sportegyütteseit.

 

„Meghatódottan állok itt, hiszen régi közös vágyunk vált valóra.” -kezdte megnyitó beszédét Borkai Zsolt polgármester, aki úgy fogalmazott, ezt a csarnokot a siker építette fel. A győri sportolók az elmúlt években sikert sikerre halmoztak, és rengeteg örömet szereztek a győrieknek. Az élsport sikerei az utánpótlásnak is lendületet adott. Hozzátette, a város célja, hogy az új csarnok minél több nemzetközi sporteseménynek és világszínvonalú kulturális produkciónak adjon helyet. A polgármester köszönetet mondott a Magyar Kormánynak azért a közel ötmilliárd forintos támogatásért, amely lehetővé tette a csarnok megépítését.

 

„Ez a nap nem csak Győrnek mérföldkő, de fontos állomás az Audi Hungaria számára is.” – tette hozzá Thomas Faustmann a névadó Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke. Kiemelte, az Audi otthon érzi magát a városban, ezért is vállal komoly szerepet a társadalom életében. Az Audi ETO KC-t például már 8 éve támogatja. A jövő Győrben épül! - mondta magyarul Thomas Faustmann.

 

Görbicz Anita a válogatott és az Audi ETO KC kiválósága arról beszélt, mekkora élmény a csapatnak az új csarnok, ahol a válogatott mindjárt Európa-bajnokságot is játszhat. Bár Anita számára most a gyermekvárás az elsődleges feladat, a jövőben zörgetik majd a hálót a Görbicz-gólok.

 

„Ez Magyarország legmodernebb csarnoka!” - szögezte le Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Hozzátette, ha van csapat hazánkban, amelyik kiérdemelte ezt a létesítményt, akkor az a Győri Audi ETO KC. „A magyar történelem két híres női csapatot ismer, az egri nők mellett a győrieket, akik Görbicz-kapitány vezetésével verték végig Európát.” A miniszterelnök hangsúlyozta, bár hazánk nagy eredményekre képes az élsportban, de fontos, hogy a fiatalokat is rábírjuk a mozgásra, mert az ő kezükben van Magyarország jövője. Végezetül elmondta, a multifunkcionális csarnok létrehozása egy újabb összefogás eredménye a Magyar Állam, Győr városa és az Audi együttműködésével.

 

A megnyitó keretében a résztvevők közösen indították útnak a Győri AUDI ETO KC kézilabdás lányait a zágrábi Bajnokok Ligája mérkőzésre, majd Rúzsa Magdi lépett színpadra.

 

A győri mutifunkcionális csarnok építésével párhuzamosan a Magvassy Sportcsarnok is teljesen megújult. A két létesítmény olyan komplex épületegyüttest alkot, amely nem csak a sport, de koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb eseményeinek új győri otthona is lesz. Az új csarnok 5500 férőhelyes, de a fix és mobil lelátók segítségével befogadóképessége az aktuális rendezvény férőhelyigényéhez igazítható. Nemzetközi debütálására sem kell túl sokat várni, hiszen november 23-án már itt játsszák Bajnokok-ligája mérkőzésüket a kéziseink, december elején pedig a női kézilabda Európa-bajnokság helyszíne lesz az aréna, amely a magyar válogatott csoportmérkőzéseinek ad majd otthont. Előtte két felkészülési meccset is játszanak a lányok, november 29-én Ausztriával, december 4-én pedig Franciaországgal mérkőznek. Az új csarnok nívós könnyűzenei koncertekre is várja a győrieket, az Illés Együttes december 19-én, az ABBA The Show december 28-án, míg január 9-én Thomas Anders és a Modern Talking Band lép fel.

 

A Győrplusz képes beszámolója itt látható!