Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megszépült a körforgalom

A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben elért kiemelkedő teljesítményéért egy körforgalom virágosítását nyerte a város.

 

A Dzsungelország Kft. felajánlásából a Jedlik híd szigeti oldalán található körforgalomba került az egzotikus növények felhasználásával készült látványos felajánlás.

 

„Városüzemeltetésért felelős alpolgármesterként örülök a felajánlásnak, hiszen az önkormányzat is nagy figyelmet fordít a körforgalmak megjelenésére, számos egyedi kialakítású virágosítás készült már el eddig is a csomópontokban, és az ősz folyamán szeretnének újabbakkal is kedveskedni a győrieknek.” – fogalmazott Radnóti Ákos. Hozzátette, Győr virágosítása révén még hangulatosabb a város, és természetesen idén is részt veszünk a Virágos Magyarországért megmérettetésen.

 

„Örömteli, hogy épp ebben a városrészbe kerülhetett a felajánlás – folytatta Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő – hiszen Sziget és Újváros számos győri fejlesztés révén egyre szebb, újra bekapcsolódik Győr lüktető vérkeringésébe. Mint mondta, régen virágos Szigetnek is nevezték a városrészt, az új körforgalom ennek felelevenítéséhez is hozzájárul.

 

A felajánló cég ügyvezető igazgatója, Lobitz Ákos kifejtette, a körforgalomba olyan növények kerültek, amelyek hosszú ideig biztosítják a szép látványt. Februártól késő őszig virágzó növények, örökzöldek, évelők, három korallberkenye, és a különösen is szép lagerstomia díszíti az esztétikusan elrendezett bazaltzúzalék alapot. Kiemelte, bár a felajánlás egymillió forintról szólt, az elkészült kompozíció – amely 1-2 év múlva lesz igazán látványos, ahogy a növények megnőnek – értéke meghaladja a másfél millió forintot is.