Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megújult a gyirmóti rendelő épülete

Az önkormányzati beruházás során nem csak az épületet újították fel, de a városrész központja egy közösségi térrel is gazdagodott.

 

„Az önkormányzat évekkel ezelőtt hirdette meg az egy orvos, egy rendelő programot, amelynek keretében számos rendelő-felújítás valósult meg Győrben. A gyirmóti beruházás során nem csak rendelőfelújításról beszélhetünk, de a településrész központjának jelentős fejlesztéséről is.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, aki hozzátette, ehhez hozzájárul az a kis közösségi tér is, amelyet az épület előtt alakítottak ki. Az önkormányzati forrásból megvalósult beruházás értéke 45 millió forint.

 

Szabó Jenő a városrész önkormányzati képviselője elmondta, az épület rossz állapota miatt szükséges volt a felújítás, és a helyszíni szemle után Borkai Zsolt polgármester rögtön a támogatásáról biztosította. A képviselő kiemelte, 1960-ban az épület küszöbét 27 elsős kisdiák lépte át, mivel az akkor még iskolaként üzemelt. Hozzátette, az egyikük ő volt, de akkor még nem gondolta, hogy egyszer majd tehet az épület megújításáért. Az orvosi rendelő egyébként 2000 óta működik itt, akkor a belső felújítás történt meg, most pedig sor kerülhetett az épület teljes körű külső felújítására is, amivel a településrész központja is megszépült.

 

Panker Mihály, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója az itt dolgozó orvosok nevében köszönte meg a fejlesztést, valamint köszönetet mondott a lakosságnak a türelemért, amit a felújítás során tanúsítottak. Mint mondta, a rendelőket érintő győri felújítási programnak köszönhetően az orvosok munkakörülményei és a betegek kiszolgálási lehetőségei is jelentősen javultak.

 

A munkák során többek között elkészült az épület külső szigetelése, a nyílászárók cseréje, a tető cseréje, a korlátok és az ereszcsatornák is megújultak. Az akadálymentesített épület előtt parkosítás és térkövezés történt, ahová pad és kerékpártárolók is kerültek, így Gyirmót központjában lehetőség nyílik a megpihenésre, a beszélgetésre.