Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megújult a Győri Gyermektábor

A Győrújbaráton működő tábor felújítása hét esztendeje kezdődött, és az idei szezonra a főépület rekonstrukciójával be is fejeződött. A hét év alatt teljesen megújult a győri gyerekek kedvenc táborhelye…

 

A munka 2011-ben kezdődött, és 2013-ig a domboldali 24 faház felújítása készült el. A fa szerkezet külső vakolatot kapott, a szobákba pedig új bútorzat került. 2014-ben a sátortábor helyére öt ház épült fel tíz szobával, 2015-ben pedig foglalkoztató épület készült, amely 80 fő egyidejű programjaihoz nyújt megfelelő teret. A folyamat a főépület csütörtöki átadásával zárult, amelynek felújítása 2016-ban kezdődött a lány vizesblokkal, amit 2017-ben a fiú vizesblokk és a közösségi tér követett. Mára az étkező és a hozzá tartozó tér is elkészült, a felújítás tartalmazta, a teljes vezetékrendszer: víz, villany, gáz cseréjét, burkolatokat, és az álmennyezetet. A főépület teljes felújítása 67 millió forintba került, a kivitelező a FÉSZ-MEGYER Kft. volt.

 

A munkálatok önkormányzati támogatásból és a győri cégek felajánlásaiból valósultak meg. – mondta el Fehérné Bocska Erzsébet igazgató, aki köszönetet mondott a támogató cégeknek, az önkormányzatnak, dr. Somogyi Tivadar alpolgármesternek és Páternoszter Piroska polgármesteri biztosnak, akik 2010-ben személyesen is bejárták a területet, és ezután kezdetét vette a korszerűsítés folyamata.

 

Dr. Somogyi Tivadar elmondta, az önkormányzat azért támogatta évről-évre a fejlesztéseket, mert Győr fontosnak tartja, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között táborozhassanak. Kiemelte, országosan is az egyik legalacsonyabb a táborozás díja, méghozzá szándékosan, mert a cél az, hogy azok a gyerekek is eljussanak nyaralni, akiknek a családja a drágább lehetőségeket nem tudja megfizetni. Végezetül hozzátette, bár ma már különböző felnőtteknek szóló rendezvényeket is tartanak itt, a tábor elsősorban a gyerekeké. Generációk kötődnek ehhez a helyhez – ez kiderült akkor is, amikor a győri cégeket megkeresték, s első hívásra csatlakoztak a szponzorációhoz - a felújítás célja pedig éppen az, hogy még nagyon sok generáció élvezhesse itt a gyermeklét örömeit.

 

A Győri Gyermektábor egyébként jövőre lesz negyven éves.