Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megújult a Szentlélek tér

Az új térburkolat révén nem csak jobban járható, de esztétikus megjelenésű is lett a tér.

 

A korábban töredezett, rossz állapotú terület térkő borítást kapott, a felújítás révén a lépcsőkkel tördelt tér egybefüggő, közösségi tér jelleget öltött. Az átadáson Borkai Zsolt polgármester elmondta, az önkormányzat igyekszik városszerte olyan tereket kialakítani, ahová jó megérkezni, amely teret enged a közösségi életnek, a jóízű beszélgetéseknek, a pihenésnek. Az új burkolat mellett ezt segítik az új pihenőpadok, az új közvilágítás és a megújult zöldterület is.

 

Rózsavölgyi László, a terület önkormányzati képviselője hozzátette, a tér megújulása egy széleskörű összefogás eredménye. Az önkormányzati forrás mellett a Győrszol is hozzájárult a fejlesztéshez, de a képviselő köszönetet mondott a győri Útkezelő Szerveztnek, valamint a Vill-Korr Hungária Kft-nek a munkájáért, valamint az egyházközség képviselőtestületének, akik társadalmi munkában segítettek a tér kialakításában.

 

Sági Géza a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, a vállalat a tér felújításán túl a temetőben is végzett munkálatokat, a rossz állapotú vizesblokk felújítását külön is megemlítette. Hozzátette, a Győr-Szol minden évben kiemelt figyelmet fordít a temetők állagmegóvó feladataira, Mindenszentek és Halottak Napja közeledtével pedig különösen is fontos a sírkertek rendezése.

 

„Amikor a templomba tartunk, ahogy közeledünk, egy kicsit lelkileg is felkészülünk a szentmisére. A megújult környezet ezt a lelki elcsendesedést is segíti.” - fogalmazott Benkovich Ferenc plébános aki megáldotta a megújult Szentlélek teret.