Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Megújult a város honlapja!

Győr Megyei Jogú Város 2007 tavaszán az addig megszokott önkormányzati honlapoktól eltérő, újszerű weboldallal jelent meg. Hármas felosztásával egyszerre kívánta megszólítani a győrieket, a turistákat és a befektetőket. A folyamatos fejlesztéseket a szakma több elismeréssel is jutalmazta. A 2008-as e-GO honlap minősítési eljárás eredményeképpen Győr Önkormányzata nagyvárosi kategóriában első helyezést ért el, 2009-ben pedig a Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Klub pályázatán az „Év Honlapja 2009 Minőségi Díját” ítélték oda honlapunknak.

Az indulás óta négy év telt el, közben az internet világa is jelentős fejlődésen ment keresztül. Elengedhetetlen, hogy a városi honlap is haladjon a korral, felhasználja a legújabb lehetőségeket, és az eddigieknél is több információt nyújtson, és mégjobban kiszolgálja a város iránt érdeklődőket.

Az új weboldal tervezésénél úgy döntöttünk, szakítunk az eddigi hármas felosztással. Egyrészt, mert honlapunk segítségével még több embert szeretnénk megszólítani, másrészt pedig mert az évek során annyi információ gyűlt össze a Győr.hu-n, amely több alkategóriába bontva talán az eddigieknél is egyszerűbben megtalálhatóvá válik a felhasználók számára. Így külön aloldalt kapott például az „Önkormányzat”, a „Hírek”, a „Programok”, vagy éppen a város szlogenjében is szereplő három témakör, az „Egészség”, a „Kultúra” és az „Innováció”. Oldalunkon külön felületet kínálunk a „győrkőcöknek”, könnyen elérhető E-közigazgatási oldalunk és természetesen a turisták számára is bőséges információt kínálunk (továbbra is öt nyelven).

A nyitó oldal kialakításánál szempont volt a város sokszínűségének leképezése, és olyan újszerű lehetőségek beállítása, amely ismét egyedivé, újszerűvé teszi városunk honlapját. Ezt szolgálja például, hogy a felhasználó maga állíthatja be a számára fontos tartalmakat. Az „átrendezés” funkció segítségével időről-időre átalakíthatja a Győr.hu kezdő oldalát. Néhány kattintással beállíthatja azt a kilenc aloldalt, amelyeket a későbbiekben gyakrabban szeretne látogatni. A felhasználó a nyitó oldal háttérszínét is megváltoztathatja.

A „Kedvencek” funkcióval az olvasó összeválogathatja magának az általa hasznosnak tartott cikkeket, cikkcsoportokat, így azokat később keresgélés nélkül tudja böngészni. A tartalmak melletti „Hozzáadás a kedvencekhez” alkalmazással lényegében létrehozhatja a „saját” aloldalát a győr.hu-n belül. Az így kiválasztott információkat a későbbiekben a főoldalról elérhető „Kedvencek” ikonra kattintva érheti el az olvasó.

Az információk még gyorsabb elérése érdekében már a főoldalon elhelyeztünk egy új, az eddiginél korszerűbb kereső modult, amelynek segítségével a felhasználó már a nyitóoldalról, további böngészés nélkül hívhat elő tartalmakat. Szintén új funkció a térképes programkereső, amely a városi kulturális, sport, vagy egyéb eseményeket kínálja, és a program helyszínét térképen is megjeleníti. Ez a funkció elsősorban a turisták számára jelent könnyebbséget.

A belső oldalak egységes dizájnnal, de különböző színvilággal jelennek meg. A több helyen is visszaköszönő képváltó ablakban az adott témakörre jellemző képek váltakoznak, amelyeken keresztül városunk szépségét, sokszínűségét kívánjuk bemutatni.

A megújulást a megnövekedett információk még könnyebb elérése, a korszerű technikai lehetőségek kiaknázása, a városunkra jellemző sokszínűség bemutatása miatt tartottuk fontosnak. Nem titkolt célunk, hogy honlapunk segítségével is felhívjuk a figyelmet Győrre, és a világhálón böngészők körében is felkeltsük az érdeklődést városunk iránt.

Honlapunk mobilkészülékre optimalizált változata is hamarosan elérhető lesz.

Az új honlap 2011. májusában elindult, az elkövetkező hetekben az adatok integrálása, az új funkciók bekapcsolása a háttérben tovább zajlik, annak érdekében, hogy a városunk iránt érdeklődők egy valóban informatív, sokszínű és jól használható oldalról tájékozódhassanak.