Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

MesterKÉPZÉSEk A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEMEN

Az egyetem 2007. szeptemberétől a már korábban végzett gépész és muszaki informatikai szakirányú mérnöktanári, illetve muszaki tanári oklevéllel rendelkezők számára hirdeti meg első alkalommal a képzést, és teszi lehetővé, hogy kiegészítő tanulmányok elvégzésével mesterszintu mérnöktanári diplomát szerezhessenek.

A mérnöktanár mesterszak a 2007/2008 tanévben levelező tagozaton indul. A felkészülést félévenként 4 alkalommal szervezett konzultáció segíti. A tanulmányi idő 3 félév, amelynek során a résztvevők szakmai és pedagógiai ismeretekkel bővíthetik eddigi tudásukat. Az egyetem jövőbeni tervei között szerepel, hogy az alapképzési BSc oklevelet szerzett mérnökök és muszaki szakoktatók számára nappali és levelező tagozaton is indít mesterszintu mérnöktanár-képzést gépész, közlekedés és mérnök informatikus szakirányokon.

A mechatronikai mesterképzésre kizárólag a korábban megszerzett főiskolai szintu gépészmérnöki, közlekedésmérnöki, muszaki informatika, illetve villamosmérnöki oklevéllel rendelkezők jelentkezhetnek. A 4 féléves képzés a 2007/2008 tanévben nappali és levelező tagozaton is indul.

A mechatronikai mérnökök fő elhelyezkedési területei a gépipar és jármuipar, a számítógép részegység gyártása, a szórakoztató elektronikai ipar (pl. HDD, printerek, CD, DVD lejátszók, videó kamerák), háztartási gépek gyártása (pl. intelligens mosógép, hutőgép), az orvosi muszergyártás, automatizált gyártó és szerelő berendezések (robotok), a szerszámgép ipar, a petrolkémia, az élelmiszer gyártó berendezéseket előállító cégek, a kommunikáció technikai feltételeit biztosító területek (irodaautomatizálás, oktatástechnika, kép- és hangrögzítés, konferencia- és színháztechnika, intelligens épületek, ember-gép interfész tervezése, rendszerintegrációja, valamint üzemeltetése, muszaki kiszolgálása).

A mesterszakokra való jelentkezés módja és határideje az általános felsőoktatási felvételi előírásoknak megfelelően 2007. március 15. - közölte lapunkkal Winkler Csaba, az egyetem sajtótitkára.