Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Miniszterelnöki különdíjat kapott Győr a Virágos Magyarországért versenyben

Győr városa kiemelt díjat kapott a Kaposváron megrendezett díjátadón. Városunkat Radnóti Ákos, a városüzemeltetésért is felelős alpolgármester,s az ezzel a területtel foglalkozó Településfejlesztési Főosztály és a Győr-Szol Zrt. képviselte az ünnepi eseményen.

 

A virágos Magyarországért minden évben közel 2,5 millió emberhez tudja eljuttatni üzenetét. Elismertségét jelzi, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is évről évre díjat ajánl fel a kiemelkedő eredményt elért településnek. Az a megtiszteltetés érte Győr városát, hogy a Virágos Magyarországért verseny Miniszterelnöki Díját Győr kapta város kategóriában.

 

A díj odaítélésének indoklásában elhangzott: „Győr város zöldfelületeinek fenntartása példaértékű. A folyópartok bekapcsolása a belvárosi zöldterületekbe, a vízzel párhuzamos sétányok kialakítása kiváló ötlet, szép, maradandó megvalósítással. A város köztisztasága, rendezettsége figyelemre méltó. Győr rendkívül tudatosan, dinamikusan fejlődő város. Sok az egynyári kiültetés, az ágyásokban nagyon jó a növénytársítás szintek kialakításával és a színekkel.”

 

Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy két éve intenzív munka indult meg a városüzemeltetési területen, s a közösen végzett munka a hivatal szakembereivel és a Győr-Szol-lal, meghozta az első elismerést is. Számtalan újdonságot vezettek be, a munkafolyamatokat átszervezték, a költségeket optimalizálták és emellett minden évben folyamatosak a zöldterületi fejlesztések és felújítások. Példaértékű a szökőkút-és műemlékek, szobrok megújításának programja is.  A cél az, hogy fenntartsák ezt az állapotot, sőt tovább javítsanak a minőségen, így egy szépen gondozott, tiszta, rendezett képet mutató és fejlődő város minden győri érdekét szolgálja.