Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Az Európai Olimpiai Bizottság elnöke méltatta Győrt

Mintha az EYOF megrendezésére lenne kitalálva ez a város – fogalmazott győri látogatása tapasztalatairól Patrick Hickey az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) elnöke.

 

A Magyar Olimpiai Bizottság 120-ik évfordulója alkalmából nagyszabású ünnepséget szerveztünk, amire számos prominens személyt, köztük a szervezet európai vezetőjét is meghívtuk. – mondta el Borkai Zsolt polgármester. „Mivel az Európai Olimpiai Bizottságtól nyertük el a rendezés jogát, kihasználtam az alkalmat, és meginvitáltam városunkba az elnök urat, hogy személyesen is megtapasztalhassa a város miliőjét, láthassa a jövőbeli versenyhelyszíneket. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az EOC vezetője elfogadta a meghívást.”

 

„Az olimpiai élet szigorúan szabályozott, ezért külön engedéllyel jöhettem csak el a 2017-es rendezvény helyszínére, de nem bántam meg, mert amit Győrben tapasztaltam, az lenyűgözött.” – fogalmazott Patrick Hickey. Hozzátette, ahogy járta a várost és a helyszíneket, olyan érzése volt, mintha Győrt az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésére találták volna ki. „Minden adott önöknél, hogy egy kompakt, barátságos és hangulatos fesztivált rendezzünk.” Az elnök hozzáfűzte, mivel Győr jelentős vonzerővel rendelkezik, és sok versenyzőt a család is elkíséri, turisztikailag is komolyan profitálhat a programból a város. Kérdésünkre a sportvezető azt is elárulta, különösebb tanácsot nem is adott Borkai Zsoltnak, mert a tapasztalatai azt mutatják, jól halad a felkészülés egy sikeres fesztivál megrendezéséhez.

 

További részletek itt.