Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Modern tánccsoport bajnokság – elődöntő Ikrényben

A felkészülés utolsó fázisába léptek a modern táncsport csapatok, hiszen három hét múlva március 25-én indul a 2007-es bajnokság az ikrényi elődöntővel. A negyedik éve zajló modern táncsport versenyek közül talán a legnagyobb előtt állnak a versenyrendezők. Az elődöntőn ugyan csak azok a kategóriák indulnak, amelyekben a népes nevezés miatt a kvalifikáció előszurőn való eldöntése szükséges, mégis a 40 tagszervezetből 34, négy korosztályban, összesen 890 versenyzővel látogat majd el a Győrhöz közeli község csodálatos új sportcsarnokába, ahol a március 25-i vasárnapon 9.00 órától 43 fordulóban mérik össze tudásukat az ország minden részéről érkező versenyzők.

Különösen nagy érdeklődés jellemezte a dance show és a hip-hop lány solo kategóriákat szinte minden korosztályban, de többfordulós versenyre kerül sor a felnőtt korosztály hip-hop formációi és kiscsoportjai, duói és párosai között is. Ugyancsak nagy az érdeklődés a free show, a funky és a fantasy több kategiájában, így a beérkezett nevezések összesítése után végül 307 tánc lép a neves szakértőkből álló zsuri elé.

A versenyben olyan - több, a  korábbi években VB-győzelmeket arató - egyesületek indulnak, mint például a szombathelyi Savaria, a zalaegerszegi XXL, a budapesti FAWA, a szegedi Flamenco, a győri MARINA, és olyan sikertáncosoknak tapsolhat a közönség, mint a MEGATÁNC-ból is ismert Horváth Vanessa, a többszörös világbajnok Török Eszter vagy Németh Ádám, a zsinórban három éve formációs világbajnoki produkciókat színre állító és abban sikeresen szereplő táncos-koreográfus Vincze Csaba.

A monstre verseny várhatóan este 10.00-ig tart és 32 kategóriában dönti el, kik indulhatnak a 2007 évi Modern Táncsport Bajnokság döntőjén, április 22-én, a tatabányai Közmuvelődés Házában. A verseny fővédnöke Gergó András, Ikrény polgármestere, védnöke Kiss János, a Táncmuvészek Szövetségének elnöke, a zsuriben pedig a táncszakma híres személyiségei foglalnak helyet.

Az érdeklődő nézőket egész nap szeretettel várják a rendezők.