Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Móricz emlékét is kerámiakép őrzi

A Móricz Zsigmond portréját ábrázoló csempeképet a megújult Móricz Zsigmond rakparton helyezték el.

 

A kerámiakép elkészítését dr. Somogyi Tivadar alpolgármester kezdeményezte, aki elmondta, Győrben már hagyománynak tekinthető, hogy történelmünk, kultúránk jeles alakjait a nevüket viselő utcákban, intézmények homlokzatán elhelyezett kerámiaképen örökítjük meg. Ilyen alkotás készült korábban többek között Apor Vilmosról, Földes Gáborról, Tihanyi Árpádról, Széchenyi Istvánról, Liszt Ferencről, vagy éppen Rónay Jácintról.

 

„Mivel nagyon pozitívak a visszajelzések, ezért folytatjuk a hagyományt. A most átadott Móricz portré sok korábbihoz hasonlóan Sándor József Péter műve.” – tette hozzá a városrész önkormányzati képviselője, aki azt is elárulta, hogy a tervek szerint a következő Dózsa György portréja lehet a Dózsa rakparton.