Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Motort kaptak a speciális mentők

Az önkormányzat és a győri motorosok közös adománya tovább növelheti a Győri Speciális Mentők munkájának hatékonyságát…

 

„Ez a motor hatalmas segítség nekünk, hiszen ezzel sokkal gyorsabban tudunk kiérni egy adott helyszínre, jó szolgálatot tehet torlódások, vagy autóval nem megközelíthető terület esetén is.” – összegezte az adomány átadásán Mátis Csaba csapatvezető. Köszönetet mondott, az önkormányzatnak, és a motorosoknak is, akik korábban már mentőcsónakkal is segítették a Speciális Mentők munkáját.

 

„Az önkormányzat egymillió forinttal támogatta a mostani adományt, ezt szívesen tette, hiszen fontos ügyről van szó.” – jelentette ki Radnóti Ákos alpolgármester. Hozzáfűzte, nem egyedi eset, hogy a város ilyen nemes kezdeményezések mellé áll, az évente kiírt civil pályázat keretének felosztásával pedig ugyancsak sok fontos projekt valósulhat meg.

 

A támogatás másik felét a Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre biztosította. A szervezet elnöke, Kokas Tibor kérdésünkre elmondta, ez a BMW GS 1200-as motor kitűnően alkalmas a feladatra, hiszen közúton is jól lehet vele haladni, de terepen is alkalmas a motorozásra. Mint fogalmazott, ezúttal is szívesen segítettek, de azt kívánják, minél kevesebbet kelljen használni a mentőmotort.

 

A motort az átadáson egyébként „nyers” állapotában láthattuk, a különböző mentéshez szükséges felszerelésekkel ezután látják majd el a gépet.