Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Nagyszabású útfejlesztés kezdődik Révfaluban

A Szövetség utca felújítása és 14-es számú főútra történő kikötése révén egy újabb közlekedési tengely jön létre, emellett a Leibstück utca is teljesen megújul…

 

„Az elmúlt években az önkormányzat jelentős mértékben fejlesztette a városrész infrastruktúráját. A Jedlik híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat kiépítése, a Rónay Jácint utca és a Kossuth híd felújítása, vagy épp a Kálóczy téri beruházás után most a Szövetség utca és a Leibstück utca következik, amelyek állapota maximálisan indokolja a megújítást.” – fogalmazott dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, a városrész egyik önkormányzati képviselője, aki az itt élők türelmét kéri, hiszen a munkálatok jelentős forgalomkorlátozással járnak, de ha elkészül, akkor dinamikusabbá és biztonságosabbá is válik a közlekedés.

 

„A fejlesztés során megújul a burkolat, a csapadékvíz elvezetés, az óvoda előtti parkolás is.” – tette hozzá Fekete Dávid alpolgármester, a városrész másik önkormányzati képviselője. Mint mondta, a felújítási munkák mintegy 400 millió forintos beruházást jelentenek, majd az év második felében megkezdődő, és várhatóan a jövő év folyamán befejeződő kikötés 600 milliós projekt. Ennek a jelentősége, hogy új nyomvonalként az út az Új Bácsai úttal kerül összekötésbe, így a 14-es számú főútnak az Új Bácsai úti csomópontja három helyett négyágú csomópont lesz, és a városban egy új közlekedési tengely jön létre az Új Bácsai út – Bácsai út – Szövetség út – Jedlik-híd vonalon.

 

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője elmondta, a Szövetség út közmű-és útfelújítása összetett műszaki feladat, új csapadékvíz elvezető csatorna épül, a Pannon-Víz kicseréli a teljes szennyvíz-és ivóvíz vezeték hálózatát, ezen kívül az utcában található összes légvezetéket a burkolat alá helyezik és megújul a közvilágítás is. A közműépítéseket követően indulhat az úttest és a járdák megépítése. A közműépítések több mint négy hónapot vesznek igénybe, ezt követően az útépítés minimum két hónap. A kivitelezés 2016. február 15-én kezdődik a csapadékvíz elvezető rendszer egy szakaszának kiépítésével. Ekkor a Báthori utat lezárják a Szövetség utcánál, várhatóan egy hétig. A környék közlekedésének fenntartása érdekében a Damjanich utcát – ideiglenesen – kétirányúsítani kell, az egyik oldali parkolás tiltásával.

 

Február végétől a kivitelezés elérkezik abba a fázisba, hogy a forgalom nem tartható fenn a munkavégzés mellett, ezért a Szövetség utcát lezárják minimum fél évre, s csak a célirányú forgalmat biztosítják. A Szövetség úti óvodát a Hédervári út felől lehet majd megközelíteni, a Bevándorlási- és Állampolgársági Hivatalt pedig a 14-es számú út felől. A Szövetség úton áthajtani nem lehet majd, a jelentős személyautó forgalmat a Báthory út – kétirányúsított Damjanich utca útvonalra terelik. Emiatt kérik az itt lakók türelmét, hiszen az úthálózat sajátossága miatt más terelőút nincs a közelben.

 

A 11, 11A és 2B járatok is terelőúton fognak közlekedni, az útvonal kijelölése folyamatban van. A Szövetség utcával együtt a Leibtsück utca is megújul, itt várhatóan márciustól lesz lezárás.