Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Népszerű a virágosztás

Közel 250-en jelentkeztek az önkormányzat felhívására, így 5000 darab egynyári virágpalántát osztottak szét a győriek között szerdán a Városháza előtti téren…

 

„A Borkai Zsolt polgármester által kezdeményezett nagyszabású fásítási program keretében az idén is ezer fát ültetünk el, két újabb kiserdőt hozunk létre,  emellett folytatjuk az öntözőrendszerek telepítését, a körforgalmak megújítását, és több mint százezer virágot ültettünk el városszerte.” – fogalmazott Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester. Hozzátette, a város célja, hogy a lakosságot is minél inkább bevonja környezetünk szépítésébe, ezért is hirdetik meg minden évben a Virágos Városom Győr környezetszépítő versenyt, és emiatt indult ez az új kezdeményezés is, amelynek keretében győri lakcímkártyával fejenként húsz virágot igényelhettek a jelentkezők.

 

A felhívásra közel 250-en jelentkeztek, és a virágok kiosztásának kezdetén már hosszú sor állt a Városháza téren. Radnóti Ákos végezetül elmondta, a jelentkezések száma alapján sikeresnek nevezhető a felhívás, de fontos, hogy a virágokat megfelelően gondozzák is az igénylők. A folytatásról ennek tapasztalatai alapján döntenek majd.