Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Nők egészsége

2002. novemberében indult a Pittsburgh-Győr partnerprogram az AIHA és a USAID támogatásával, amely 2004 május 15-én zárult le. Eredménye a megvalósított programokon, képzéseken túl "A női egészségért" Információs és Módszertani Hálózat létrehozása.

A hálózat elemei:

"A női egészségért" Információs és Módszertani Központ, amely 2006. decemberében költözött az Esélyek Házába, valamint két Alközpont, az egyik a Család- és Nővédelmi Tanácsadóban, a másik pedig a Gyárvárosi Körzeti Rendelőben, továbbá a város különböző részein 8 Információs Pont.

A központ szolgáltatásai:

1. Módszertani segítségnyújtás egészségügyi oktatást végzők számára - díjmentes kölcsönzés, oktató anyagok, makettek, eszközök, könyvek, videofilmek, fóliasorozatok.
2. Információátadás:

  • Tájékoztató írásos anyagok - térítésmentesen elvihetők
  • Tanácsadás - heti 2 nap védőnők tartanak ügyeletet és állnak az érdeklődők rendelkezésére (hétfő és csütörtök: 14.00-16.00)
  • Közösségi oktatás - csoportos foglalkozások, előadások, oktató programok, képzések, tréningek kerülnek megrendezésre a helyszínen.


Az Alközpontokban módszertani anyagok, eszközök kölcsönözhetők és információs anyagok beszerezhetők. A 8 Információs Pont az írásos információs anyagok szélesebb körben történő hozzáférhetőségét teszi lehetővé.
A program fenntarthatóságát Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata WHO Egészséges Városok Program és a Győriek Egészségéért Közhasznú Egyesület biztosítja.