Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Női világliga-mérkőzés Győrben

Közeledik az első Győri válogatott vízilabda mérkőzés. Lányaink a franciákkal csapnak össze a világliga-selejtezőn…

 

Alig több, mint egy hónappal az új városi uszoda átadása után, január 27-én este fél héttől válogatott vízilabda mérkőzésnek ad otthont az Aqua Sportközpont.

 

„Az elmúlt év végén az Audi Aréna Győr megnyitása után a női kézilabda EB mérkőzésein szurkolhattunk, és az idei esztendőben tovább folytatódnak a nemzetközi események. Külön öröm, hogy az új uszoda átadása révén egy új sportág is bemutatkozhat, ráadásul egy olyan rangos találkozón, mint a világliga selejtező.” – hangsúlyozta Fekete Dávid alpolgármester az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján, aki kiemelte, a vízilabda – ahogy Magyarországon mindenhol – Győrben is nagy népszerűségnek örvend, ezért reméli, hogy telt ház fogadja majd a női válogatottat.

 

„Győr a sportok városa, és remélem, hogy a vízilabda, azon belül a női válogatott mérkőzése is nagy népszerűségnek örvend majd! Bízom benne, hogy nagyon sokan kijönnek a meccsre, és nem csupán nézők, de vérbeli szurkolók is lesznek a győriek!” – fogalmazott Merész András szövetségi kapitány. Hozzátette, nagy öröm számára, hogy a győri uszoda megnyitásával új lehetőségek elé néz a sportág, és reméli, hogy a mérkőzés több fiatalnak is kedvet csinál ehhez a sporthoz. A szövetségi kapitány azt is elárulta, ő maga is szorgalmazta, hogy a női csapat Győrben szállhasson vízre, így a sportág kedvelői rövid időn belül a női és a férfi válogatottat is láthatják (Benedek Tibor együttese áprilisban játszik a görögökkel a győri uszodában).

 

Horváth Anna a válogatott győri származású kapusa számára különleges esemény lesz a világliga mérkőzés, hiszen ilyen rangos meccset először játszhat Győrben. „Bár az utóbbi időben sokat erősödtek a franciák, a győzelmet kötelezőnek tartom. Remélem, hogy mindezt közönségszórakoztató játékkal érjük el, és a sikerhez magam is hozzá tudok tenni.” – latolgatta az esélyeket a játékos.

 

A mérkőzésre 1500 forintos áron a Győri Látogatóközpontban, illetve a jegymester.hu oldalon keresztül válthatók majd jegyek.