Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Nyári programok Győrben

Az idén a megszokott, népszerű fesztiválokon kívül is számos izgalmas program várja a győrieket és a turistákat városunkban. A nyárnyitón Freddie fellépése után a Best of LGT-t hallhatja a közönség, de a nyár folyamán fellép a Wellhello és a Halott Pénz is, a sportbarátokat pedig EB és olimpiai terasz várja…

 

A nyári programkavalkád a hagyományokhoz híven idén is a Nyárnyitó nagykoncerttel kezdődik a Dunakapu téren, június 18-án 21:00 órától (esőnap június 19.) a Best of LGT-vel. A rajongók a jól ismert slágereket az LGT ikonjaival, Somló Tamással, Karácsony Jánossal és Solti

 

Jánossal élvezhetik, fellép a műsorban a fiatal generáció egyik legígéretesebb gitáros-énekese, Heincz Gábor Biga, valamint az Abrakazabra zenekar. A koncert előtt, 20:30-tól színpadra lép Freddie, vagyis a győri Fehérvári Gábor Alfréd, aki a Dal című műsor megnyerése után – éppen a héten - hazánkat képviseli az Eurovízión. Az estét nagyszabású tűzijáték zárja, a résztvevők hazajutását az önkormányzat éjszakai buszjáratokkal segíti. –jelentette be dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, aki azt is elmondta, a nyári programokkal egyaránt szeretnék szórakoztatni a győrieket és a hozzánk látogató turistákat.

 

Az LGT zenekar tagja, Karácsony János úgy fogalmazott, az este folyamán a legjobb LGT slágereket hallhatják a győriek egy fergetegesnek ígérkező, kétórás nagykoncert keretében. Hozzátette, számára Győr fontos helyszín, ahová nem csak az LGT hőskorában járt rendszeresen, de a mai napig vissza-visszatér magánemberként. Barátok, helyek, események kötik ide, ezért is örömteli számára, hogy szerepet vállalhat a győri nyári programok megnyitásában.

 

A megszokott fesztiválokon kívül a nyár folyamán olyan különleges eseményekkel találkozhatunk, mint a június 11-i Portugála, a Portugál 200-ik, szabadtéri előadása. Forgács Péter színházigazgató kifejtette, eljött az ideje, hogy elengedjük a darabot, de ezt méltó módon szeretnék megtenni, ezért ez a nap teljes egészében a „Portugálról” szól majd. Július 23-án a Nyáresti koncert keretében a Wellhello és a Halott pénz lép fel, míg július 30-án a Habana Social Club ígér fergeteges estét. Az idén nyáron két fontos, a magyar sportbarátokat is nagyban érintő világeseményt rendeznek, a labdarúgó EB és az olimpia ideje alatt is szurkolói terasz működik majd városunkban, a Rába parton.

 

A nyárnyitó koncert után két nappal, június 20-án kezdődik a XII. Magyar Táncfesztivál, június 25-én a Múzeumok Éjszakája, június 25-26. között pedig a Szent László Napok repítenek vissza bennünket a lovagkorba. Június 27-én díszközgyűlés keretében adják át a városi Szent László díjakat. Július 1-3 között meseországgá változik a város, ekkor rendezik ugyanis a Győrkőcfesztivált, hazánk talán legnépszerűbb gyermekeknek szóló programsorozatát. Július 8-9-én az Ír-Magyar Napok, a július 15-17-i hétvégén pedig a Fröccsnapok, illetve a Győri Legendák Napja kínál megannyi izgalmas programot. Augusztus 12-14. között a Barokk Esküvőt rendezik, míg augusztus 21-én a Voices koncert szórakoztatja a közönséget. Augusztus 25-én kezdődik a IX. Győri Bornapok, amelynek keretében a nyárzáró szuperkoncert zárja a programsorozatot.

 

A kiemelt rendezvényeken túl is rengeteg érdekes programot kínál a meleg évszak Győrben, az erről szóló programajánló a napokban jelent meg, elérhető a Baross úti Látogatóközpontban, és letölthető innen is, de a város facebook oldalán is folyamatosan információkat szerezhetünk a programokról.