Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Nyílt nap a győri kapitányságon

Hétfőn délelőtt 10.00 órakor adják át a rendőrök erőnlétének, fizikai felkészültségének elősegítésére újonnan kialakított kondicionáló termet a kapitányságon.

A nyílt nap délután kettőkor kezdődik, és négy óráig tart. A program:
14.10 óra:        Ronin SE. kyokushin karate bemutatója
14.30 óra:        Bujutsu-kai-kenshin-ryu csoport japán kardos bemutatója
15.00 óra:        Kutyás bemutató

14.00-16.00 óra között folyamatosan az alábbi programok tekinthetők meg:
gépjármu technikai bemutató (KAF-063 Enduro mkp)
bunmegelőzési bemutató a szín alatt
fegyvertechnikai bemutató
közlekedésrendészeti vetélkedő (gyakorlat, elmélet)
előállító helyiség megtekintése

Rendőrségtörténeti múzeum kiállítása a főépület I. emeleti tanácsteremben, illetve a folyosókon rendőrsapka és karjelvény gyujtemény kiállítás

1. sz. udvari garázsban légpuska lövészet
Kondicionáló terem megtekintése győri kajak, kenu, evezős élsportolók társaságában, illetve a gépek kipróbálása.
Tuzoltók gépjármu technikai bemutatója
Mentők gépjármu technikai bemutatója
Határőrség gépjármu technikai bemutatója

Már beszámoltunk arról, hogy a megyei rendőrnapot Kapuváron tartják (a programok itt olvashatók), amelyen átadják a Kapuvári Rendőrkapitányság új épületét (Kapuvár, Sport utca):

A Kapuvári Rendőrkapitányság  Győr-Moson-Sopron megye legkisebb kapitánysága. A rendőrkapitányság illetékességi területe 362,8 négyzetkilométer, az itt élő lakosság létszáma közel 24.300 fő. A hivatásos és közalkalmazotti létszám együttesen 58 fő. A „rendőrsuruség” itt a legkedvezőbb,  az egy rendőrre jutó lakosságszám 509 fő. 

A 20-években lakóház céljára készült épület  55 évig adott otthont a kapuvári rendőröknek. A megnövekedett létszám, a munkakörülmények javítása és a színvonalas ügyfélfogadás  iránti igény a rendőrség elhelyezésének optimális megoldását sürgette. Az épületet utoljára 1982-ben újították fel és tatarozták,  majd 1999-ben átalakították: a korábban raktárként használt hátsó épületszekcióból alakítottak ki irodákat a bunügyi állomány elhelyezésére.

A helyközi buszvégállomás melletti mintegy ötezer-négyszáz négyzetméteres terület tulajdonjogát 1995-ben a Kapuvári önkormányzat térítésmentesen átadta a Belügyminisztériumnak. A megvalósítandó épület már korábban építési engedéllyel rendelkezett, és az eredeti tervek szerint a határőrségnek is otthont adott volna. A határőrizeti szervek már nem tartanak igényt a kapuvári központra, ezért 2005-ben új terveket készítettek és közbeszerzési eljárást indítottak a kivitelezésre.

A Rendőrkapitányság építésére kiírt közbeszerzési eljárást egy megyei kivitelező cég nyerte meg. A soproni székhelyu Fertődi Építő- és Szolgáltató Rt. 357 millió forintból hozta tető alá a kapuvári rendőrök új székhelyét. A tényleges építkezést a múlt év januárjában kezdték meg. Az állami beruházás teljes előírányzata: 417 millió Ft.

Az európai uniós követelményeknek minden tekintetben megfelelő, korszeru épületben 28 iroda, tárgyaló, előadóterem, kettő előállító helyiség, raktárak, technikusi helyiségek, öltözők, kondicionáló terem található.  A földszinten az akadálymentes közlekedés és  mozgássérületek részére illemhely biztosított. A szolgálati kutyák külön épületben kialakított két boxban kaptak helyet. Az udvaron 32 jármu parkolására van lehetőség, a szolgálati gépkocsik elhelyezésére 6 garázs épült.