Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Oázis az állatkertben

„Zarzura az elveszett oázis” várja a gyerekeket a győri Xantus János Állatkertben.

 

Szerencsés egybeesés, hogy 2017-ben városunk sok vendéget csalogató Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált rendez és ebben az évben ünnepli fennállásának 50-ik évfordulóját az állatkert is. Hogy az évforduló méltó legyen a ma sem érdemtelenül olyan népszerű győri állatkerthez, 2013-tól kezdve öt éven át évente 60 millió forintos, tehát összesen 300 millió forintos fejlesztést hajtanak végre a vadasparkban. Ennek egyik fontos állomása a mostani.  – mondta el Borkai Zsolt polgármester az állatkert új részlegének kialakítása kapcsán.

 

Kalmár Ákos, a városrész önkormányzati képviselője hozzátette, aki kilátogat az állatkertbe, láthatja, hogy egy egyedülálló létesítménnyel bővült a park. Mint mondta, játszótér sok van, de ilyen, mint ez, nincs még egy. A képviselő hangsúlyozta, napjainkban Gyárváros hatalmas fejlődésen megy keresztül, elég csak a Tompa utcai beruházásokra, a multifunkcionális csarnok megépítésére, vagy éppen az állatkert öt éven át tartó fejlesztésére gondolni. Hozzátette, Kiskúton olyan beruházások valósulhatnak meg a közeljövőben, amely ismét a város egyik legnépszerűbb szabadidőközpontjává emeli a területet.

 

Dr. Andréka György a létesítmény igazgatója kiemelte, ami itt elkészült, nem csupán egy játszótér, hanem egy igazi mese, amelyet átélhetnek a gyerekek. A szaharai interaktív tematikus játszótér a Líbiai-sivatagban Almásy László által felfedezett oázist mintázza. A gyerekek megismerhetik az úszó emberek barlangját és a Nílus folyót eredéstől az érkezéséig, láthatják Almásy László lezuhant repülőgépét, továbbá a pálmafák és a homokdűnék között nem csupán önfeledt szórakozásban lehet részük, hanem megismerhetik az Afrika kutató és felfedező életét, a történetet, hogy miként jutott el Zarzurába, az elveszettnek hitt oázisba.

 

A játszótér 16 millió forintból valósult meg, melyet az állatkert és Győr Megyei jogú Város Önkormányzata közösen vállalt magára.