Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Önkéntes nagyikat várnak!

A felhívás azoknak szól, akik szeretnék, hogy a fiatal és az idősebb generáció közeledjen egymáshoz. Ennek azonban számos feltétele van. Többek közt az is, hogy jobban megismerjük egymást, erősödjön az egymás iránti bizalmunk, jól érezzük magunkat egymás társaságában.

Erre nyílik lehetőség a Győriek Egészségéért Közhasznú Egyesület Légy ott! projektje keretében az Önkéntes Nagyi Szolgálattal.


Ahhoz, hogy ez a szolgálat működjön, olyan nyugdíjas korú önkéntesekre van szükség, akik a bennük felhalmozott tudást, tapasztalatot, élményt, szeretetet, figyelmet, megértést a fiatalokkal szeretnék megosztani. A felsoroltak tárháza végtelen. Jut belőle más fiataloknak is, akkor is, ha otthon unokák, keresztgyerekek, szomszéd gyerekek élvezik ezek hatását.

 

Az Önkéntes Nagyi Szolgálat minden héten, csütörtökön 15.00-18.00 óra között biztosít foglalkozást 3-10 év közötti gyermekeknek, a szülőknek pedig szabadidőt ügyeik intézésre, rekreációra. Olyan nyugdíjas korúak jelentkezését várják, akik szívesen foglalkoznának gyermekekkel, játszanának, beszélgetnének, mesélnének, kreatív kézműves tevékenységeket végeznének, és bármit az érdeklődésük szerint behoznának, a lényeg az odafordulás, a figyelem, a velük töltött minőségi idő.

 

Ebben a programban nemcsak a gyerekek kaphatnak, hanem a nagyik is a gyerekektől és egymástól, segíti a nyitottságuk, rugalmasságuk megőrzését, új kapcsolatok építését, hozzájárul a lelki egészség megőrzéséhez. A program előnyeit ezen kívül a szülők is élvezik, akik biztonságban, szerető gondoskodásban tudhatják gyermekeiket, e közben saját ügyeik intézésére is jut idejük.

 

Az Önkéntes Nagyi Szolgálathoz való kapcsolódás feltétele egy az önkéntes munkára felkészülést segítő, 20 órás képzésen való részvétel.

 

Képzési napok: 2018. április 12, 19, 26, naponta 8.30-15.30-ig.

A képzés és a szolgálat helye: Sziget-kék Közösségi Tér 9023 Győr, Szigethy Attila u. 109.

Jelentkezési határidő: 2018. március 23.

Jelentkezés helye: Győriek Egészségéért Közhasznú Egyesület

Tel: +36 30 622 1449, E-mail: legyottgyor@gmail-com; facebook.com/legyott

 

A jelentkezők részletes tájékoztatás kaphatnak igény szerint személyesen is, telefonon egyeztetett időpontban.