Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Önkormányzati kamatmentes kölcsöntámogatás fizetési moratórium

Tájékoztatás az önkormányzati kamatmentes kölcsöntámogatásban részesült adósok számára

 

Tisztelt Ügyfeleink!

 

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által nyújtott önkormányzati kamatmentes kölcsönszerződések esetében a 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet 1. §-ban foglaltaknak megfelelően valamennyi adós automatikusan, a jogszabály erejénél fogva fizetési moratóriumot kap 2020. december 31-ig.

Az önkormányzattal szerződött pénzintézetek felfüggesztették a törlesztő részletek beszedését. Állandó átutalási megbízás esetén, annak visszavonásáról az adósnak kell intézkednie.

 

A rendelet lehetőséget biztosít a szerződés szerinti törlesztések változatlanul, az eredeti szerződési feltételek alapján történő teljesítésére. Aki nem kíván élni a moratórium lehetőségével, tehát az eredeti szerződési feltételek szerint kíván teljesíteni, a kölcsönt folyósító banknál vagy takarékszövetkezetnél kell benyújtania egy erre vonatkozó írásos kérelmet. Amennyiben a későbbiekben mégis úgy dönt, hogy élni kíván a hiteltörlesztés felfüggesztésével, úgy a megtett nyilatkozatot a fizetési moratórium időtartama alatt módosíthatja.