Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Önt is keresheti a KSH

A mikrocenzus egy mintavételes népesség-összeírás, amely két teljes körű adatfelvétel között követi nyomon a társadalmi folyamatokat. Mikrocenzusra – melybe Győr is bekerült, 2016. október 1. – november 8. között kerül sor.

 

Az adatfelvétel célja, hogy megismerjék Magyarország lakosságának életkörülményeit és a főbb jellemzők változásait a 2011. évi népszámlálás óta. Az eredmények alapján megalapozottabban lehet különféle fejlesztéseket tervezni és azok hatásait mérni. A minta a lakosok 10 százalékára terjed ki, így a legfontosabb adatokat nemcsak országosan és megyénként, hanem járásonként is be tudja majd mutatni a Központi Statisztikai Hivatal. Az adatfelvétel 2148 településen, mintegy 440 ezer háztartást és körülbelül egymillió embert érint. A mintába került háztartásokban élők számára a válaszadás kötelező.

 

2016. október 1. és 9. között a kijelölt személyeknek lehetőségük lesz arra, hogy a kérdőíveket interneten keresztül önállóan töltsék ki. Amennyiben az önkéntes lehetőséggel nem élnek, akkor 2016. október 10. és november 8. között számlálóbiztos keresi fel a háztartást, hogy felvegye az adatokat. A mikrocenzus kérdőívei mellett a számlálóbiztosok kiegészítő felvételek keretében további fontos témákban is kérdezni fogják a lakosságot, ezekre a kérdésekre a válaszadás önkéntes.

 

További információk a témában: http://www.ksh.hu/mikrocenzus2016/