Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Önzetlen hagyomány a szép karácsonyért

A polgármesteri hivatal dolgozói az idén is gyűjtést tartottak, ezúttal a fogyatékkal élők és családjaik karácsonyához igyekeztek hozzájárulni az adományaikkal.

 

Fanni és Dia boldogan bontogatták az ajándékokat, amelyeket a győri Polgármesteri Hivatal és a város intézményeinek dolgozói jóvoltából szervezett gyűjtés keretében vehettek át. A hivatal Humánpolitikai Főosztályának munkatársai két évvel ezelőtt indították útjára a kezdeményezést, akkor a Segítőházban élőknek, tavaly a nehéz helyzetben lévő családoknak gyűjtöttek. „Ma már hagyománynak tekinthető a gyűjtés, és azért válhatott azzá, mert kollégáink első kérésre lelkesen csatlakoztak. A felajánlások immár harmadik alkalommal lepik el az irodáinkat, ami nagyon megható.” – fogalmazott Páternoszter Piroska, a kezdeményező főosztály vezetője. Hozzátette, az idén játékokat, ruhaneműket és édességet gyűjtöttek a fogyatékkal élő gyermeket nevelő rászoruló családok számára.

 

Borkai Zsolt jelképesen Fanninak és Diának adta át a csomagokat, de minden érintett családnak azt kívánta, hogy legyen szép és békés az ünnepük, amelyhez kollégái az ajándékokkal igyekeztek hozzájárulni. A polgármester köszönetet mondott minden adakozó dolgozónak is, akik – mint mondta – emberségből ismét jelesre vizsgáztak. Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester kérdésünkre elmondta, bár a városban erős a szociális gondoskodás, szerettek volna utat adni annak az önzetlenségnek, amellyel a munkatársak a gyűjtést kezdeményezték. Azóta ez egy sikertörténet lett, amellyel évről-évre több száz embernek tudnak örömet szerezni.

 

Az ajándékokat az Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete osztja szét. Nevükben Tóth Jánosné mondott köszönetet. „Hihetetlen, hogy mennyi ajándék gyűlt össze, először utánfutóval szerettük volna elvinni, de végül két teherautó kellett hozzá. 171 csomagot állítunk össze az ajándékokból a rászoruló családok részére, és még karácsony előtt ki is osztjuk őket. Nagy köszönet mindenkinek, aki fontosnak érezte, hogy segítsen.” – zárta a szervezet elnöke.