Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Ösztöndíjak átadása

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyulés 1991-ben hozta létre a Megyei Ösztöndíj Alapítványt azzal a céllal, hogy a megyében élő, szociálisan hátrányos helyzetu, szomatikusan sérült és a 14-18 év közötti középiskolai, valamint felsőoktatási intézményekben tanuló cigánytanulókat ösztöndíjjal segítse. Az 1 millió forint alaptőkével létrehozott alapítványnak évről évre a kamatait osztják fel.

A legutóbbi pályázati felhívás a 2006/2007-es tanévre szólt. A Kuratórium a pályázóktól részletes önéletrajzot, a lakóhely szerinti illetékes önkormányzat ajánlását, iskolalátogatási igazolást, az első féléves bizonyítvány másolatát és adóazonosító jelet kért. A felhívásra összesen 108 tanuló nyújtott be pályázatot. A Kuratórium a pályázatok elbírálásakor úgy döntött, hogy 54 tanuló pályázatát elutasítja, a többi 54 pályázót pedig ösztöndíj támogatásban részesíti. Nekik összesen 432.000 Ft támogatást osztott ki.

A Megyei Ösztöndíj Közalapítvány Kuratóriuma az ösztöndíjak ünnepélyes átadását május 16-án, szerdán 16.00 órakor tartja a Megyeháza dísztermében.

Az ösztöndíjakat Firtl Mátyás, a megyei közgyulés alelnöke és a Kuratórium tagjai adják át.