Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Pénteken nyílik a parkolólemez a győri vásárcsarnoknál

Megnyílik az autósok előtt a győri vásárcsarnok mellett elkészült parkolólemez. A létesítmény rendelkezik jogerős használatbavételi engedéllyel, így már a vásárcsarnok felújításának befejezése előtt, 2019. október 18-án, péntek reggel 8 órától használatba vehetik a közlekedők. A parkolásra vonatkozó szabályok egyelőre átmeneti jellegűek, a végleges rend a csarnok átadása után alakul ki.

 

Elkészült a megújuló vásárcsarnok mellet épített parkolólemez. A vásárcsarnok felújított épületének átadásáig tartó átmeneti időszakban az autósok óránként 100 forintért (minden megkezdett 60 perc díjköteles) használhatják a létesítményt. Korlátozott számban átalánydíjas, helykijelölés nélküli bérlet megvásárlásra is van lehetőség, ennek ára havonta 10.000 forint.

 

A létesítményben 294 gépjármű-parkolóhely áll rendelkezésre – ezen belül 65 beálló kifejezetten a vásárcsarnokkal szerződött kereskedők számára fenntartott.

A parkolóház vásárlói és kereskedői be- és kijáratai a Herman Ottó út és a Lehel utcát összekötő kétirányú szervizútról nyílnak. A parkolóház külön kereskedői és külön vásárlói bejáratokkal rendelkezik. A vásárlói bejárat a szervizút Lehel utca felé eső részén található, ahol két egymás melletti sávon történik a sorompós beléptetés. A vásárlói behajtón 190 centimétert meghaladó járművel, valamint vontatmánnyal behajtani tilos! A szervizút Herman Ottó út felé eső kereskedői bejáratánál a vásárlók nem hajthatnak be! Itt jegyváltásra nincs mód, így különös figyelemmel szükséges megközelíteni a megfelelő bejáratot. A parkolóházban található szabad parkolóhelyek számát a vásárlói bejárat előtt található kijelző tábla mutatja. A parkolóházon belül gépkocsival a felfelé és lefelé közlekedés az óramutató járásával ellentétes irányban történik. A gépkocsi kijárathoz szintén ilyen irányú mozgással lehet eljutni a lefelé hajtó rámpákon keresztül.

 

A parkolóházat gyalogosan csak a Herman Ottó út felől lehet megközelíteni. A sorompók közötti gyalogos közlekedés balesetveszélyes és tilos! A vásárcsarnok épülete annak megnyitásáig nem közelíthető meg a parkolóházból!

 

A parkolólemezt a megszokott módon használhatják az autósok. A behajtónál lévő sorompó előtti terminálon található gomb megnyomásával kérhetnek jegyet, melynek elvétele után a sorompó felnyílik. Fontos, hogy a parkolás után a kapott jegyet vigyék magukkal, hiszen visszatéréskor, a kihajtás előtt ennek bemutatásával kell megfizetni a parkolási díjat.

 

A parkolót lift vagy a lépcsőház használatával lehet elhagyni. A parkolóház valamennyi szintjéről biztosított a kapcsolat a lépcsőház illetve a lift felé.

 

A P1 és a P3 szinteken, a liftekkel szemben található fizető automatáknál van lehetőség fizetésre. Az automatán található nyílásba kell becsúsztatni a jegyet, a kijelzőről olvasható le a fizetendő összeg. Az automatáknál készpénzzel, egy-egy automatánál készpénzzel és bankkártyával is lehet fizetni. A fizetéstől számított 15 percen belül el kell hagynia a parkolóházat. Ennél hosszabb idő esetén a többlet parkolás díját szintén az automatánál kell megfizetni.

 

A parkolóházban rendszámfelismerő rendszer működik. Amennyiben az érvényesített jegyhez tartozó rendszám leolvasása sikeres, a jegyet nem szükséges becsúsztatni a kijárati terminálba, mert a sorompó automatikusan felnyílik. Ha a rendszám leolvasása sikertelen, a jegyet az vezetőnek be kell helyeznie a jelzett nyílásba, az érvényesség ellenőrzése után a sorompó felnyílik, majd az áthaladás után automatikusan záródik.

 

A vásárcsarnok mellett épült parkolólemezzel kapcsolatosan bővebb információk találhatóak a www.gyorszol.hu internetes oldalon.