Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Petíciót adtak át

A tegnapi nap folyamán beszámoltunk a közgyulés döntéséről, amely szerint fegyelmi vizsgálat indul Korcsmáros Györggyel szemben, akit a vizsgálat idejére felfüggesztettek állásából. (Erről részletesebben ide kattintva olvashat)

Pénteken délelőtt negyed tizenkettőkor a színház dolgozói petícióval érkeztek a városháza elé, nevükben Bede Fazekas Csaba és Margitai Ágnes szólt néhány szót, majd átadták kérésüket Borkai Zsolt polgármesternek.

A polgármester hangsúlyozta, a színház létét nem kell félteniük, nem az intézménnyel szemben, hanem az igazgatóval szemben indult fegyelmi eljárás. Hozzátette, itt nem politikai kérdésről, csupán gazdálkodási kérdésről van szó.

Bede Fazekas Csaba elmondta, a döntés számukra a muvészeti munka rovására megy, mert jelenleg is zajlik a következő évad tervezése, amit szerintük Korcsmáros Györgynek kellene folytatnia. Kifejtette, ők nem akarnak beleszólni a gazdasági kérdésekbe, hiszen ahhoz nem is értenek, de azt szeretnék, ha a muvészeti munka nem sérülne. A polgármester leszögezte, a muvészeti munkába továbbra sem szeretnének beleszólni. Hozzátette, a jogszabályok minden felelős vezetőre, minden állampolgárra vonatkoznak, ennek betartatása pedig elemi feladatuk. A polgármester azt kérte a társulattól, hogy ugyanolyan lelkiismeretesen dolgozzanak tovább, mint eddig, mert a közönség szereti a színházat, az ott folyó magas színvonalú muvészeti tevékenységet.