Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Rendkívüli ülést tartott a megyei képviselőtestület

A rendkívüli ülés összehívását dr. Szakács Imre, a megyei közgyulés elnöke kezdeményezte, mint elmondta azért, mert olyan hordereju kérdésről van szó, amelyben a megyei képviselőtestületnek is állást kell foglalnia, hiszen „bonyolult és összetett a probléma, amely az intézmény határain messze túlmutat”.

Az ülésen dr. Varga Gábor, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója részletes tájékoztatást adott arról, hogy az április 1-jétől érvényes finanszírozási szerződés, illetve annak tartalma milyen hatással van és lesz a betegekre, az intézményben dolgozókra, a fenntartóra.

A hozzászólók mindegyike – üljön a közgyulés bal- vagy jobboldali frakciójában – fontosnak tartotta és a jövőben is fontosnak tartja az összefogást, az együttgondolkodást ebben a mindenkit érintő kérdésben. Ezt megerősítették a képviselők azzal, hogy a közgyulési határozatot egyhangú szavazattal fogadták el. Ebben felhívják a figyelmet arra, hogyfennáll a veszélye annak, hogy e finanszírozási szerződés alapján a kórház havonta lényegesen kevesebb beteget tud ellátni, a szakellátási várólista ideje meghosszabbodik, így az intézményben az eddigi megszokott magas szintu szakmai színvonal biztosítása a jövőben veszélybe kerülhet.”

A testület egyúttal felhatalmazta elnökét, hogy a Petz Aladár Megyei Oktató kórház gazdasági helyzetének javítása érdekében tárgyalásokat kezdeményezzen az egészségügyi minisztériumnál.

A megyei képviselőtestület – az éves munkatervben elfogadottak alapján - legközelebb április 20-án ül össze, a tervezett 27 előterjesztés között lesz olyan, amely a megyei kórház jövőbeni muködését érinti. – számolt be Ponty Zita, megyei sajtóreferens.