Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Rendőrségi hírek

Csütörtökön hajnali fél négykor a 85. sz. főúton Győr felől Csorna irányába közlekedett egy Suzuki Vagon R. személygépkocsi.  Enese belterületén P. István 57 éves osztrák állampolgár, bécsi lakos Renault Scenic gépkocsijával az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva hajtott a főútra. A Suzuki hátuljának ütközött, az felborult, tovább csúszva talpra billent és egy villanyoszlopnak ütközött. A villanyoszlop kettétört, a Suzuki totálkáros lett, utasai (két férfi és egy nő) szerencsére könnyu sérüléssel úszták meg a balesetet.Az osztrák sofőrnél ittasság gyanúja merült fel, kétszeres vérvételére került sor, Renaultjában kb. egy millió forintos kár keletkezett.

Délelőtt 11 órakor csengetett be két férfi a Kodály Zoltán utca egyik 8. emeleti lakásába. A 84 éves néni az idegeneket - akik étkészletet kínáltak eladásra - beengedte. A szobába invitálta őket, helyet foglaltak és  mutogatták  portékáikat. Az idős asszonyt  pár dolog megvételére is rá tudták beszélni. Miközben  egyik férfi vendéglátója figyelmét a vásárlással kötötte le,  társa a konyhai szekrényből 1 millió forintot eltulajdonított.

Több mint 400 ezer forinttal verték át azt a férfit, aki a legális valutaváltás helyett alkalmi pénzváltók kedvezőbbnek tunő ajánlatát választotta. Az üzlet a belvárosban az utcán köttetett. A két idegen férfi a kialkudott összeget számolta, miközben - egy előre felbérelt hajléktalan  -  megzavarta őket.  A nem kívánatos személy eltávolítása elterelte a sértett figyelmét. A csalók  a  leszámolt valutát eközben kicserélték, és ellenértékként egy darab 100 eurót  (ez a köteg tetején volt) és 21 db 200 Ft-ost adták át. – számolt be Kocsis Tünde rendőrségi sajtóreferens.