Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Retro sztárok élőben a győri nyárnyitón!

Zoltán Erika, a V-Tech, Dj Dominique, Patkó Béla, azaz Kiki (Első Emelet), Betty Love, a Happy Gang, Sub Bass Monster, Csordás Tibi (Fiesta), a Splash és a Hip Hop Boyz is fellép az ingyenes győri nyárindító nagykoncerten…

 

Az idén egy igazán rendhagyó és sokak által várt produkcióval nyitjuk a nyarat Győrben, hiszen a ’90-es évek sztárjai jönnek el hozzánk, méghozzá élőben, ezért a győri koncert neve Retro Live! Az éjjel soha nem érhet véget, Tedd fel a kezed, Fiatal szerelem, A hegyekbe fönn, Éjfél után, Remete lány, Állj vagy lövök – csak néhány a Győrben felcsendülő örökzöld slágerek közül. Az idei nyárnyitó időpontja 2017. június 17. (esőnap: június 18.) 20:00 óra, helyszíne a Dunakapu tér. Az estet tűzijáték zárja, a hazajutást éjszakai buszjáratokkal segíti az önkormányzat.

 

„Az egész éves programsorozat legszínesebb időszaka a nyár, szinte nincs is olyan hétvége, amikor a város ne kínálna valamilyen népszerű fesztivált, koncertet, minőségi szórakozást a győrieknek és a hozzánk látogató turistáknak. A nyárnyitó koncert kellőképp megadja majd az alaphangot, igazi bulihangulat várható a Dunakapu téren.” - mondta el Borkai Zsolt polgármester, aki kiemelte, mára kialakult egy jó nyári programstruktúra, de minden évben van valami rendhagyó, valami különleges. Ez idén kétségtelenül az első hazai rendezésű olimpiai esemény, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lesz. Egy nagyszabású sportprogram, és a hazai, győri kultúrát bemutató fesztivál is egyben, ami győrinek, turistának, sportolónak egyaránt maradandó élményeket tartogat.

 

„Már az év elején elkezdtük az élő próbákat, amelyek nagyszerű hangulatban telnek. Arra számítunk, hogy a győri koncert nagy sikert arat majd, hiszen a 90-es évek legnagyobb hazai slágerei élőben csendülnek fel!” – árulta el Zámbó Attila producer. Kefír (V-Tech) hozzátette, nagyon jól tudnak együtt dolgozni a jeles alkalomra alakult zenekarral, és látszik, hogy profi produkció lesz. Csordás Tibi (Fiesta) hangsúlyozta, Győrről szép emlékeket őriz, és biztos benne, hogy ezek a kellemes pillanatok most tovább bővülnek. A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy ez a produkció kifejezetten Győrnek készül, de a siker függvényében akár újabb helyszíneken folytatódhat.

 

 

Mint ismeretes, Győr pályázik az Európa Kulturális Fővárosa 2023. címre. Ennek kapcsán június 10-én a város kulturális intézményei mutatkoznak be a Széchenyi téren. A nyílt napon színpadi produkciók mellett lesznek zenei összeállítások, táncos előadások, bábszínházi bemutatók és kézműves foglalkozások. Néhány intézmény a saját falaikon belül is betekintést ad a látogatóknak a mindennapi kulisszatitkaikba, láthatjuk a Győri Balett, vagy a Győri Filharmonikus Zenekar próbáját, megismerhetjük a Generációk Háza foglalkozásainak érdekes részleteit. Az EKF-napot egy fergeteges Primadonnák előadással zárja a Győri Nemzeti Színház. – jelentette be Szombati-Serfőző Eszter, a Kulturális és Sport Főosztály vezetője.

 

Domanyik Eszter az önkormányzat Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője kifejtette, alig ér véget a nyárnyitó hétvége, máris kezdetét veszi a Magyar Táncfesztivál, Győr ismét a tánc hazai fővárosává válik. A június 24-i hétvégén a lovagkort is megidézik városunkban, ahol igazi középkori hangulat várja majd az érdeklődőket, 27-én pedig a Szent László nap következik. Mint ismeretes, az idei Szent László év, amelynek egyik kiemelt helyszíne városunk. Ugyanezen a hétvégén a Múzeumok Éjszakája is várja, méghozzá 101 programmal az érdeklődőket. Június 30. – július 2. között a határainkon túl is népszerű Győrkőcfesztivál változtatja meseországgá a várost – ekkor érkezik vissza országjáró körútjából az EYOF lánja. Július 8-án a Nyáresti Koncerten a fiataloknak kedveznek, hiszen a Punnany Massif lép fel a Dunakapu téren. Július 23-án látványos megnyitóval veszi kezdetét hazánk első olimpiai sporteseménye, a nyári EYOF, tíz sportágban mérik össze tudásukat az európai fiatalok, s amelyen a sportprogramok mellett számos kulturális rendezvénnyel is találkozhatunk. Augusztus közepén (11-13.) a Barokk Esküvő kínál minőségi szórakozást. A nyarat idén is a Bornapok (augusztus 24-27.), illetve a nyárzáró koncert (augusztus 26.) zárja.

 

Megjelent a város nyári programkínálója is, amely részletesen tartalmaz valamennyi rendezvényt, az EYOF-fal kapcsolatban pedig a sportprogramok mellett a kulturális rendezvényekről is tájékozódhatunk belőle. A kiadvány a győri Látogatóközpontban érhető el, és letölthető innen.