Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Safety Tour 2017, avagy három a magyar igazság

A Safety Tour az Osztrák Polgári Védelmi Szövetség 15 éves múltra visszatekintő vetélkedősorozata az általános iskolák 4. osztályos diákjai számára.

Az Alpok-Adria Eurégiós együttműködésnek köszönhetően megyénk is képviseltetheti magát az interaktív, játékos versenyen.

A selejtezőt és a tartományi döntőt követően Wiener Neustadtban került sor a Bundesfinalera.

A kinti 32-34 fok nem zavarta a csapatokat, mert a sportcsarnokban építették fel a helyszíneket. Az eskü és az olimpiai láng meggyújtását követően indult a nap. Első feladat a kerékpáros ügyességi verseny, kombinálva a beavatkozó szervezetek hívószámainak az ismeretével, valamint némi falmászással. Egy osztrák csapat volt a győriek ellenfele, akiket a mászó-falon sikerült megelőzni. A második körben a főszponzor által támogatott játék, a kerékpár és a biztonsági felszereléseinek az ismerete volt a téma, közben célba dobás, kúszás, bóják közötti szlalomozás. A harmadik körben a veszélyes anyag szimbólumokat ábrázoló kockából kellett kirakni a kihúzott figurát.  Az utolsó játék a célba lövés puttonyfecskendővel, ahol a lyukon átlőtt víz mennyiségét és a gyorsaságot egyaránt nézték.

A hangulatot fokozta, amikor az eredmények kihirdetése során csak a legvégén mondták a Kovács Margit Iskola nevét, amelyik ezáltal Európa legbiztonságosabb osztálya lett.