Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Sétány és játszótér épül a vár alatt

A Rába és a Mosoni-Duna egyesülésénél újabb több funkciós zöldövezet létesül. A korábban rendezetlen terület nem csak megszépül, de igazi pihenőhellyé alakul, miközben a várfal is díszvilágítást kap…

 

A mintegy 120 millió forintos beruházás keretében a belvárosnak egy újabb gyöngyszeme jöhet létre, hiszen Győr egyik legszebb panorámájú területén valósul meg a fejlesztés. „A hittudományi főiskola alatt található területen korábban összevissza parkoló autókat, méltatlan állapotokat lehetett tapasztalni. A vízpartok rendbetételével elindult ennek a területnek a tervezése is, ma pedig már a kivitelezés is folyamatban van.” – jelezte Fekete Dávid alpolgármester, aki hangsúlyozta, növekszik a zöld terület, amelyeket hangulatos sétány-utak hálóznak majd be, miközben a legkisebbek egy új játszótéren szórakozhatnak.

 

„A fejlesztéssel egy újabb terület válik rendezetté. A révfalui oldalon a már megépült sétány, kapott megfelelő közvilágítást és kő utcabútorokat, most pedig a belvárosi oldal is igazi szabadidős területté változik.” – mondta el Radnóti Ákos alpolgármester. Kiemelte, ez a fejlesztés is öntözőrendszerrel valósul meg, hogy ne csak elkészültekor, de az év minden szakában szép legyen. Hozzátette, a sétány a nemzetközi kerékpárút szomszédságában fekszik, ezért kerékpártámaszok is kerülnek ide..

 

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában, a Strabag Általános Építő Kft. kivitelezésében zajló munkák során a meglévő szervizút térkő burkolatot kap a horgász egyesület épületéig, a meglévő és új sétány-részek ugyancsak térkővel jönnek létre összességében mintegy 1650 négyzetméternyi felületen. A rekortán borítású játszótér a vízre utaló elemeket tartalmaz majd a két folyó szomszédságában, így kerül ide többek között hajó formájú mászóka, rugós kacsa, de lesz földbe süllyesztett trambulin is. A játszótér mellé ivókút és kerékpártámasz kerül.

 

A terület közvilágítását – hasonlóan a Móricz Zsigmond rakparthoz – négy méter magas oszlopokról LED-es fényforrások biztosítják, ezzel párhuzamosan a várfal díszvilágítást kap. A közvilágítási munkákat a győri Útkezelő Szervezet koordinálja. Autóval a fejlesztés után sem lehet behajtani és parkolni, erre táblák is figyelmeztetik a közlekedőket. A sétányok, a zöldterület és a játszótér kialakításának értéke 75 millió, míg a közvilágításé 39 millió forint. A beruházás befejezési határideje május vége.