image
image
image
image
image
image
image
image

Síkosságmentesítés

A reggeli lefagyások megelőzése érdekében a Győr-Szol Zrt. koordinálásában 2018. december 13-án, éjjel 3 órától kezdődően megtörtént Győrben a hidak és a felüljárók, valamint szükség szerint a belvárosi járdák és parki utak síkosságmentesítése. A munkában két gép vett részt.

 

A szolgáltató munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárás alakulását. A ma reggel elvégzett munka mintájára a hajnali lefagyások megelőzésére síkosságmentesítik az utakat. Fagyás, havazás esetén, a korábbi évekhez hasonlóan előre meghatározott menetrend szerint végzik a síkosságmentesítést és a hóeltakarítást. Először a hidakon, felüljárókon, tömegközlekedési útvonalakon tűnnek fel a járművek, ezt követően kerül sor lakóutcák, járdák, parki átvezető utak megtisztítására. A buszmegállókat és a hidak lépcsőit kézi erővel szórják fel és takarítják. A számozott főutak városi szakaszain az Állami Közútkezelő végzi a munkát.

 

A téli közlekedés biztonságához, a balesetek elkerüléséhez elengedhetetlen az autósok közreműködése. Rendkívüli időjárási körülmények között csak megfelelően felkészített, téli gumival ellátott járművel szabad elindulni. A közlekedőknek számolniuk kell a megnövekedő utazási idővel és azzal, hogy az útvonalak fokozatosan, a munkagépek haladási ütemével párhuzamosan válnak járhatóvá. A Győr-Szol Zrt. felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét arra, hogy az előttünk álló időszakban az útnak indulók várhatóan télies körülményekre számítsanak.

 

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.