Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Széchenyi Futam

Az emberiség saját létének fenntartása során kimeríti a rendelkezésre álló, meg nem újuló természeti erőforrásokat, miközben fokozódó mértékben szennyezi környezetét. E probléma megoldásához hosszú út vezet, amelyen az első lépést a jelen mérnökhallgatói tehetik meg. A fejlődést elősegítő, innovatív muszaki technológiák kutatása és a mobilitás jellemzi legjobban a Széchenyi Futamot, amely egyedülálló módon fogja össze az ország különböző egyetemein, főiskoláin tanuló mérnököket. A lényeg, hogy a jármuvek alternatív energiaforrásokat használnak, vagy újrahasznosított alkatrészekből épülnek fel. Ezzel tudatosítják a jövő szakembereiben, a résztvevőkben, és az érdeklődőkben a környezetvédelemnek, valamint a megújuló energiaforrások felhasználásának jelentőségét, egyúttal erősítik is azok táborát, akik igénylik az ilyen jellegu termékek megalkotását. A Széchenyi István Egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága a Széchenyi István Egyetem közremuködésével és a Közúti és Vasúti Jármuvek Tanszék szakmai támogatásával hirdette meg a II. Széchenyi Futamot. (www.szechenyifutam.hu)

A megmérettetésre olyan csapatok jelentkezését várták, amelyek tagjai vállalták egy, a versenyszabályzatban megfogalmazott feltételeknek megfelelő jármu megtervezését, elkészítését és bemutatását. Ez a verseny lehetőséget nyújt a résztvevőknek arra, hogy az elméleti oktatás során keletkező innovatív ötleteiket a gyakorlatban is megvalósíthassák.

A verseny helyszíne: Széchenyi István Egyetem, 9026 Győr, Egyetem tér 1. (parkoló)
Időpontja: 2007. április 25. szerda

További információK:
www.szechenyifutam.hu 
www.ahjv.hu
ehkb.sze.hu

Video:

 

Csatolás: