Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Szent Istvánra emlékeztünk

az Európai Parlament tagjaként, valamint köztársasági elnökként végzett kiemelkedő tevékenységét.

A 2015. évi Szent István napi ünnepi megemlékezés kedden a Vársétányon, Szent István lovas szobránál kezdődött, ahol Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte: „Szent István azon történelmi nagyjaink egyike, akinek személye és alakja jelkép lett, a nemzeti függetlenség, a nemzeti méltóság és a nemzeti identitás szimbóluma.”

 

Dr. Somogyi Tivadar Győr alpolgármestere megemlékezésében arra hívta fel a figyelmet, hogy Szent István helyezte fel hazánkat Európa térképére, és indította el a nemzetet a kereszténység útján. Bátorsága, Magyarország iránt érzett hűsége és hite kiemelte a kor emberei közül, a magyar jövőért végzett munkássága a Kárpát-medence történetének legnagyobb alakjává tette. Erős keresztény birodalmat teremtett Európa szívében, amelyet a XX. század történelmi viharai megtépáztak, de évezredes léte Szent István nagyságát, zsenialitását, a magyar nemzetben rejlő értékek fontosságát igazolja.

 

A megemlékezők koszorúkat, virágokat helyeztek el az államalapító királyunk szobránál.

 

A megye ünnepi díszközgyűlést az egykori megyeházán, a mai NAV székházában rendezték, ahol Németh Zoltán adta át a megyei kitüntető díjakat. Győr-Moson-Sopron megye díszpolgára Áder János, Magyarország köztársasági elnöke lett, a megyei közgyűlés ezzel ismerte el és köszönte meg Áder Jánosnak az országgyűlési képviselőként, az Európai Parlament tagjaként, valamint köztársasági elnökként végzett kiemelkedő tevékenységét.

 

A megyei ünnepségről készült beszámolót itt olvashatja részletesen.