Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Szent Mihály Nap Győrben

2014. szeptember 27-én a győri Xantus János Állatkertben megelevenednek a Szent Mihály napi legendák. Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is csatlakozott az "Itthon vagy - Magyarország, szeretlek" rendezvénysorozathoz, mely keretében hazánk számos pontján, nagyvárosokban, kis falvakban hagyományőrző programokat rendeznek, este 20.30-kor pedig, Magyarország-szerte azonos időben meggyullad a Szent Mihály napi tűz, jelképezve lakóhelyünk, nemzetünk összetartozását.

10 órától színes programok várják az Állatkertbe látogatókat. A Gyermekek Háza kreatív bütyköldével lepi meg a kicsiket, akik állatos díszeket, játékokat készíthetnek saját kezűleg, valamint a 3. Győri Meséskönyvem című foglalkoztató füzet segítségével ismerkedhetnek játékos formában a 2017-es győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivállal.

 

A Baross úti Látogatóközpont is kitelepül az Állatkertbe, színes kiadványokkal, kvízzel és apró ajándékokkal várják a gyerekeket, felnőtteket. A nap folyamán megismerkedhetünk az év elején megszületett, most már kiskakassá cseperedett Hugooval, aki az Olimpia kabalaállata lesz majd 2017-ben.

 

A gyerekek pásztornak öltözhetnek, és közelebbről is találkozhatnak a vidéken legelőre hajtott állatokkal, hiszen most ők terelhetik a juhokat, kecskéket. Kürtőskalács-sütésre is lesz alkalom, a finom magyar édességet magunk készíthetjük a parázson.

 

20.30-kor a Szent Mihály napi tűz meggyújtásával zárul a program.

 

Várunk mindenkit szeretettel!

A Szent Mihály napi programra az Állatkert szokásos belépődíjai érvényesek.