Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu
image
image
image
image
image
image
image
image

Szentiváni tanösvény az oktatás szolgálatában

A Sugár útról nyíló erdős területen adták át a megújult győrszentiváni tanösvényt, amelyet a gyerekek rögtön birtokba is vettek.

 

„A Móricz iskola elkötelezett képviselője a környezetvédelemnek, nem véletlenül működhet zöld iskolaként – fogalmazott dr. Sik Sándor a településrész önkormányzati képviselője, a Városstratégiai Bizottság elnöke. Hozzátette, a győri önkormányzat is elkötelezett a környezet védelme mellett, ezt szem előtt tartja beruházásai során, és az olyan projektekben is tetten érhető, mint a távhőszolgáltatás geotermikus energiával való ellátása. A környezetünk védelme iránti elkötelezettségből támogatta az önkormányzat a tanösvény átépítését is, amelyből nem csak az iskola tanulói, de a szentiváni lakosok is profitálnak. A képviselő arra bíztatta az itt élőket, minél többen látogassák meg az erdőt akár sportolás, akár pihenés, vagy túrázás céljából.

 

Gábor Lőrinc az Audi Hungaria Motor Kft. környezet menedzsment vezetője kifejtette, a vállalatuk is elkötelezett a természet megóvása mellett, ezért is nyújtottak támogatást a csodálatos tölgyes szívében kialakított tanösvényhez. A gyerekeket arra bíztatta, használják minél többet, ismerjék meg a környezetet, és vigyék hírét ennek a nagyszerű helynek.

 

A Győri Móricz Zsigmond Általános Iskola intézményvezetője, Kotrics Andrea köszönetet mondott az önkormányzatnak, az Audinak, és minden közreműködőnek, mert a tanösvény átépítése és kibővítése egy széleskörű összefogás eredménye volt, amiben még az iskola tanulói, sőt a szülők is részt vettek. Kiemelte, a tanösvényről egy három nyelvű kiadvány is megjelent, sőt a hozzá tartozó munkafüzeten is dolgoznak már.

 

Peimli Piroska a Fertő-Hanság Nemzeti Park őrkerület-vezetője részletesen is bemutatta a tanösvényt, a gyerekek pedig birtokba vették a területet, és egy műsorral is megköszönték a fejlesztést.